De la idee în locuință – etapele proiectării mobilierului

Alegerea unui mobilier potrivit cu nevoile și preferințele noastre nu este întotdeauna un lucru ușor. Designul trebuie să fie în ton cu tendințele, dar și să se potrivească cu restul locuinței, asta în cazul în care e vorba de mobilatul unei singure încăperi. Dacă e vorba de toată casa, atunci trebuie ales în primul rând un stil potrivit cu gusturile clienților. Cu toate acestea în minte pornim de fiecare dată pe drumul către crearea unor produse care să vă satisfacă cu certitudine.

Designul
Împreună cu designerul nostru stabilim cele mai potrivite modalități prin care nevoile dar și dorințele voastre se împlinesc. La curent cu tendințele din domeniu, ne asigurăm că discutăm propuneri care vi se potrivesc. Acesta înseamnă că ne bazăm pe simplitate, pe culori vii sau neutre, pe utilitate.

Măsurători

Este o etapă esențială pentru ca mobilierul să se plieze perfect în spațiul pentru care este creat. Fiecare centimetru contează, fiecare priză, fiecare țeavă, toate utilitățile, locul unde e amplasat geamul și ușa, toate contribuie la modul în care va arăta în final mobilierul.

Proiect 3 D

Proiectarea în această formă este cea mai eficientă metodă de a realiza un design interior de cea mai înaltă calitate. În acest fel se obține o imagine de ansamblu și în detaliu a mobilierului care urmează să fie conceput.

Randarea

Prin intermediul procesului tehnic numit randare se obține o imagine realistă a încăperii, permițându-vă să vă faceți o imagine clară a modului în care va arătă locuința voastră o dată ce mobilierul va fi montat. În această etapă puteți să descoperiți că doriți să schimbați sau să adăugați o culoare sau un tip de material, dimensiunea sau amplasarea.

Proiectare

În această etapă fiecare corp este desenat separat. De asemenea, cotele pentru toate piesele se transmit mai departe către echipa de producție, pentru ca aceștia să poată realiza mobilierul.

Producția

După toate etapele de mai sus, urmează etapa de producție care presupune realizarea mobilierului în sine. Se prelucrează materialul, se taie la dimensiunile potrivite și se îmbină cu accesoriile corespunzătoare.

Montajul

Etapa finală presupune montarea mobilierului în locuințele voastre. Ne asigurăm că toate piesele se potrivesc perfect, că toate accesoriile funcționează, că toate nevoile sunt satisfăcute.

Așadar decorarea apartamentului cu mobilă personalizată presupune mai multe etape, însă beneficiile sunt pe măsură. Obiectele se vor potrivi cu încăperea, iar accesoriile și montajul profesionist asigură și o durată lungă de viață.

Ce trebuie să știm atunci când achiziționăm mobilă la comandă

Cu toate că a-ți face mobilă la comandă nu mai este demult o noutate, nivelul de customizare a crescut și serviciile oferite în acest domeniu sunt mult mai prietenoase și atente la nevoile celor care le utilizează.

Atunci când ne gândim să ne renovăm locuința sau să aducem în ea noi elemente din tendințele de design, printre primele lucruri care ne vin în minte sunt forma și culoare obiectelor de mobilier. Sunt și ele importante, însă pe lângă asta trebuie avut în vedere și alte aspecte. Cu toate că a-ți face mobilă la comandă nu mai este demult o noutate, nivelul de customizare a crescut și serviciile oferite în acest domeniu sunt mult mai prietenoase și atente la nevoile celor care le utilizează.

De asemenea, mobila la comandă a devenit mai accesibilă și din punct de vedere financiar, din ce în ce mai mulți proprietari de locuințe cochetând cu ideea de a-și mobila astfel spațiul în care își petrec cea mai mare parte a zilei. Cu toate acestea, odată ce mobila comandată este în locuința voastră, nu vă puteți răzgândi. Așa că înainte de a lua o decizie, trebuie să aveți în vedere:

1. Procesul nu este atât de complicat precum pare. Cu toate că materialele și culorile pot părea infinite, producătorii vă pot face întotdeauna sugestii în privința lor, ținând cont de stilul locuinței voastre. Însă nu culoarea ar trebui să fie prima voastră grijă
2. Primul aspect care trebuie avut în vedere este dimensiunea mobilei. Voi trebuie să hotărâți cât din spațiul disponibil sunteți dispus să cedați pentru obiectele de mobilier, cât spațiu de depozitare aveți nevoie și cum poate acesta fi optimizat în așa fel încât să nu vă simțiți inconfortabil în propria locuință
3. Nu trebuie să vă sperie prețul. În această privință, trebuie să luați în considerarea faptul că voi sunteți cei care decideți materialele din care urmează să fie construită mobila și dimensiunea acesteia, ambele contribuind la prețul final.
4. Cumpărăturile online ne ajută chiar și în acest domeniu. Într-o lume în care nu avem timp să îl petrecem în magazine, comenzile la un click distanță vin în ajutorul nostru. Unele magazine oferă chiar și posibilitatea de a alege lungimea picioarelor canapelei, de exemplu.

Trebuie, totuși, să vă asigurați că există o politică de retur, pentru că se întâmplă ca de multe ori ceea ce comandăm să difere de ceea ce primim. Noi vă punem la dispoziție posibilitatea de a face comandă online în trei pași:

a) trimiterea cotelor sau planului încăperii,
b) realizarea unei oferte pe baza lor,
c) stabilirea, împreună cu voi, a configurației finale

5. Orice poate fi personalizat, chiar și patul, și în mai multe privințe decât culoarea. Rama, capătul patului, dimensiunea, materialul din care este construit, prezența somierei sau lipsa ei, toate pot fi alese de către voi, lucruri valabile și în cazul altor obiecte din universul mobilei la comandă.

Totuși, trebuie să aveți în vedere că pentru mobila la comandă timpul de așteptare este destul de mare. Desigur, acesta diferă de la un producător la altul și depinde de multitudinea de obiecte comandate. Așa că dacă vă grăbiți, cel mai bine este să achiziționați mobilă prefabricată.

Acestea fiind spuse, mobila la comandă este tot mai căutată și pentru că, în zilele noastre, clădirile nu se mai fac în stilul clasic, ci au o multitudine de forme și dimensiuni, iar o mobilă de serie nu are libertatea necesară pentru a se putea adapta la astfel de spații.

mobila la comanda copy

Cum avem grijă de mobila noastră

Fie că avem antichități, fie că deținem mobilă la comandă sau gata făcută, cu toții ne dorim ca obiectele de mobilier să aibă o viață cât mai îndelungată și să arate cât mai mult timp ca noi sau să-și păstreze farmecul care ne-a făcut să le achiziționăm. În același timp, vrem să avem o casă curată. Pentru toate acestea trebuie să folosim produse minim invazive, materiale fine și să acordăm o atenție deosebită la detalii.

1. Un prim pas în menținerea longevității mobilei noastre constă în alegerea obiectelor de decor. În cazul acestora, suprafața care atinge mobila trebuie să fie netedă, pentru a evita zgârieturile. Acest lucru este valabil în cazul mobilei din sufragerie sau dormitoare. În cazul bucătăriei, pe lângă acest aspect, trebuie să avem grijă atunci când folosim ustensile de gătit pentru că acestea pot avaria materialul din care este realizat mobilierul.

2. Inspecția periodică a obiectelor de mobilier. Adică, din când în când, trebuie să verificăm șuruburile, balamalele, mânerele, pentru a ne asigura că nu sunt slăbite. În caz contrar, ele pot dăuna mobilei. Însă dacă le înlocuim la timp, dulapurile nu vor avea de suferit.
Curățarea mobilei depinde de materialul din care este alcătuită. Totuși, trebuie să avem grijă să folosim microfibră.

3. Atunci când vine vorba de vopsitul mobilei, cel mai bine este să vă consultați cu producătorul. Asta pentru că fiecare obiect este creat diferit și finisat diferit, iar cei care l-au realizat știu cel mai bine ce produse pentru vopsire și polizare i se potrivesc.

Astfel, atunci când cumpărați mobilă, asigurați-vă că primiți și instrucțiuni de curățare și întreținere, pentru ca obiectele din locuința voastră să aibă o viață lungă și frumoasă.

 

Avantajele și dezavantajele mobilei la comandă

3L_678x1024

Atunci când vrem să ne mobilăm sau remobilăm spațiul în care ne petrecem aproximativ jumătate din zi, ne întrebăm care opțiune este cea mai potrivită pentru noi, mobila din magazin sau cea la comandă. Dacă vă numărați printre cei care nu pun mult accent pe felul în care arată mobilierul și nici nu aveți prea mult timp să dedicați acestui aspect, atunci prima variantă este cea mai potrivită.

Totuși, dacă aveți conturată în minte o ideea despre cum v-ar plăcea să arate încăperile din locuință, vă doriți produse unice sau vreți să vă decorați întreaga casă într-un anumit stil, atunci cel mai bine este să investiți într-o mobilă la comandă. În cazul în care optați pentru cea de-a doua variantă, trebuie să luați în calcul atât părțile pozitive, cât și cele negative.

Printre avantajele mobilei la comandă sunt:
1. Mobila la comandă este unicat. Cu ajutorul ei, veți simți că personalitatea voastră se regăsește chiar și în cele mai mici detalii din locuință. În acest tip de design puteți să experimentați, să fiți atenți la toate nevoile și să le împliniți, să vă împliniți toate visurile în materie de amenajări interioare.
2. Un alt avantaj este faptul că puteți să obțineți o mulțime de spațiu de depozitare în apartamentele mici. Mobila poate fi construită în așa fel încât să puteți depozita cât mai mult lucruri utile. Fie că e vorba de un colț al încăperi sau un perete pe care obiectele obișnuite de mobilier nu încap, cu ajutorul mobilei făcute la comandă, se găsește întotdeauna o soluție
3. Un alt aspect care trebuie avut în vedere în cazul mobilei la comandă este calitatea. Dacă în cazul mobilei gata făcute există posibilitatea să fie folosite materiale de calitate inferioară pentru a diminua din costuri, în cazul mobilei la comandă primiți calitatea pe care o plătiți, fie că e vorba de lemn sau alte materiale. Tot în privința calității se poate observa o diferență la manufacturare.
4. Probabil unul dintre cele mai mari avantaje ale acestui tip de mobilă este faptul că se potrivește fără îndoială cu spațiul în care urmează să fie instalată. Modul în care arată o astfel de mobilă se reflectă în cele mai mici detalii și oferă spațiului autenticitate.
5. Costurile sunt flexibile și sunt calculate în funcție de nevoi.

Printre dezavantajele mobile la comandă sunt:
1. A realiza o mobilă la comandă presupune răbdare. Spre deosebire de mobile prefabricată care poate fi livrată pe loc sau în maximum câteva zile, cea la comandă necesită timp pentru producție.
2. Datorită investiției financiare implicate în cumpărarea unei mobile realizate la comandă, nu o puteți schimba la fel de des precum v-ar plăcea.

Astfel, orice alegere ați face, asigurați-vă că mobila vă suplinește nevoile și că există un echilibru între funcționalitate și estetic.

10 ani, 10 moduri de a vă răsplăti!

Untitled-1 copy

Insidecor, companie care realizează mobilă personalizată, împlinește anul acesta 10 ani de existență. Atenția la detalii, determinarea și pasiunea sunt principalii piloni pe care am construit o echipă care vă împlinește visurile în materie de decorațiuni interioare. Voi ne-ați fost alături de la început, ne-ați oferit încredere și susținere. De aceea alegem să sărbătorim alături de voi și vă oferim 10 discounturi aniversare.

Primul produs aflat la reducere este bucătăria cu fronturi din dialux. Realizată dintr-un material mai rezistent decât MDF-ul, aceasta are servo drive la corpurile suspendate și la sertarele de la masca de la chiuvetă, fiind suficientă o simplă apăsare a frontului pentru a se deschide. Mobila aceasta reprezintă o sursă de inspirație pentru rețete creative fiind realizată în culori vii, dar este, în același timp, ultiă datorită compartimentării interesante care oferă multe spații de depozitare. Prețul inițial al produsului este 27.000 lei, iar prețul final este 17. 000 lei.

Al doilea produs cu discount este corpul de baie cu blat de corian. Construită dintr-un material extrem de versatil, mobila pentru baie are două corpuri încăpătoare, foarte bine compartimentate, în așa fel încât să puteți depozita în ele toate cele necesare. Primul sertar este construit în așa fel încât să puteți incorpora chiuvetă pe blat. Structura de pal, fronturile de MDF și sertarele Metabox înseamnă rezistență îndeungată. De asemenea, culorile vii și finisajele fine vă transformă baia într-una în tot cu tendințele. Prețul inițial al produsului este 4700 lei, iar prețul nou este 2800 lei.

Continuăm lista produselor aflate la reducere cu bucătăria vopsită 3D, din blat corian. Modernă, cu culori tari și accesorii pe măsură, transformă locuința într-o adevărată sursă de inspirație și relaxare. Compartimentele multe și de diferite mărimi, deschiderea cu push, mânerul bandou frezat în partea inferioară a corpurilor suspendate și fronturile din MDF vă oferă tot confortul de care aveți nevoie. Prețul inițial al produsului este 39 000 lei, iar cel nou 24 000 lei.

Cel de-al patrulea produs aflat la reducere este mobilierul de living modern. Tendințele ne spun că simplitatea este cheia pentru o sufragerie primitoare, prietenoasă, relaxantă, care se transformă în oaza noastră de liniște din mijlocul orașului. Culorile deschise, materielele rezistente, PAL și Fundermax, fronturile pe măsură și deschiderile cu push-on nu doar că sunt utile, dar vă ajută să aveți o cameră definită de eleganță. Prețul inițial al produsului este 5100 lei, iar prețul nou este 3900.

Un alt produs cu preț redus este dormitorul modern din PAL. Cu toții avem nevoie de un loc de relaxare în mijlocul agitației urbane. Culorile calde, pielea ecologică, patul mare și confortabil, toate contribuie la odihna de care aveți nevoie, oferindu-vă un somn liniștitor. Patul are o somnieră fixă de 1.80/2 m, iar dulapul vă pune la dispoziție un spațiu mare de depozitare fiind alcătuit din lift pentru haine, sertare interioare și sistem pantofar. Prețul vechi al patului este 4800 lei, iar cel nou 3300 lei în timp ce dulapul a fost redus de la 7300 lei la 4400 lei.

Continuăm seria produselor de mobilier aflate la reducere cu un living relizat în stil clasic, cu note moderne. Un astfel de mobilier vă asigură o sufragerie atemporală, care va fi oricând în ton cu tendințele. Eleganța albului și a detaliilor regăsite pe fiecare obiect în parte, designul deosebit, finisajele impecabile și calitatea materialelor folosite vă vor oferi, pentru mult timp, clipe de relaxare alături de oaspeții voștri, sau în liniștea de care uneori aveți nevoie. Fronturile din MDF înfoliat, suportul de lemn pentru poliță, cornișa din MDF înfoliat și ornamentele sunt câteva detalii care contribuie la noblețea unei astfel de încăperi. Prețul vechi este 6300 lei, iar cel nou 4800 lei.

Încă un produs aflat la reducere este dormitorul cu farmec clasic și elemente moderne. Oricât de liniștite sau agitate ar fi viețile noastre, cu toții avem nevoie de un somn odihnitor. Pentru a-l obține, spațiul în care dormim trebuie să fie relaxant și aerisit, în culori liniștitoare. Patul pufos cu somnieră rabatabilă, noptierele cu sertare, comoda, otomanul și dulapul vă oferă confortul necesar punând la dispoziția voastră un spațiu amplu de depozitare, dar și locuri comode pentru odihnă. Structura patului este din PAL, fronturile sunt din MDF înfoliat, sertarele FGV, iar balamalele, BLUM. Prețul inițial este de 11 550 lei, iar prețul redus 8 900 lei.

 

Am ajuns și la cel de-al optulea mod de a vă răsplăti, bucătăria modernă la preț redus. Concepută din PAL, aceasta are și un blat termorezistent, pentru ca nimic să nu stea în calea inspirației voastre din bucătărie. Ba mai mult, mobila conține și o coloană extractibilă, un turn cu microunde, cuptor, hotă incorporabilă, sertare interioare și exterioare, toate pentru a vă oferi confortul necesar și spațiu suficient pentru toate ustensilele pe care le folosiți la rețele voastre preferate. Pe lângă toate acestea, partea de sus este prevăzută cu sistem de deschidere Aventos, care promite durabilitate și ușurință de folosire. Prețul inițial al produslui este 18 800 lei, iar cel final 11 500 lei.

Al noulea produs aflat la reducere este bucătăria G22. Cochetă, elegantă și cu culori calde, bucătăria este centru universului bunătăților din casa voastră. Fie că veți petrece aici clipe pline de creativitate cu rețete noi și tradiționale, fie că vă veți bucura de liniște sau compania celor dragi, bucătăria G22 este perfectă pentru orice ocazie. Pe lângă toate acestea, ea promite și confort și rezistență în timp datorită PAL-ului, frontului din MDF înfoliat, panoului antisptropi, acesoriilor și feroneriei BLUM și a blatului termorezistent. Prețul inițial al produsului este 18 200 lei, iar cel final 11 900 lei.

Cel de-al zecelea produs din seria celor cu reducere este bucătăria din lemn Alfa. Culorile calde și reci împletite în armonie, detaliile florale de pe accesorii, finisajele ferme și incrustațiile fine vă oferă starea de relaxare atât de necesară după zilele pline și agitate din mijlocul vieții urbane. Spațiu suficient pentru depozitare, loc de luat masa cu cei dragi și de a încerca noi rețete, toate într-o singură încăpere. Rezistența în timp este asigurată de calitatea materialelor: PAL furniruit și fronturi din lemn masiv. De asemenea, bucătăria beneficiază de un magic corner și sertare tendembox. Prețul inițial al produsului este 39 000 lei, iar cel final 24 000 lei.

<!-- Simple Share Buttons Adder (6.1.5) simplesharebuttons.com --><div class="ssba ssba-wrap"><div style="text-align:right"><a data-site="" class="ssba_facebook_share" href="http://www.facebook.com/sharer.php?u=http://insidecor.ro/noutati/" target="_blank" rel="nofollow"><img src="http://insidecor.ro/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/buttons/simple/facebook.png" title="Facebook" class="ssba ssba-img" alt="Share on Facebook" /></a><a data-site="" class="ssba_google_share" href="https://plus.google.com/share?url=http://insidecor.ro/noutati/" target="_blank" rel="nofollow" ><img src="http://insidecor.ro/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/buttons/simple/google.png" title="Google+" class="ssba ssba-img" alt="Share on Google+" /></a><a data-site='pinterest' class='ssba_pinterest_share' href='javascript:void((function()%7Bvar%20e=document.createElement('script');e.setAttribute('type','text/javascript');e.setAttribute('charset','UTF-8');e.setAttribute('src','//assets.pinterest.com/js/pinmarklet.js?r='+Math.random()*99999999);document.body.appendChild(e)%7D)());'><img src="http://insidecor.ro/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/buttons/simple/pinterest.png" title="Pinterest" class="ssba ssba-img" alt="Pin on Pinterest" /></a><a data-site="email" class="ssba_email_share" href="mailto:?subject=10 ani, 10 moduri de a vă răsplăti!&body=%20http://insidecor.ro/noutati/"><img src="http://insidecor.ro/wp-content/plugins/simple-share-buttons-adder/buttons/simple/email.png" title="Email" class="ssba ssba-img" alt="Email this to someone" /></a></div></div>
cere oferta

Cerere ofertă:

Încarcă schiță/proiect:

1. Solicitare ofertă de preț online.

Pentru a putea realiza o schiță exactă și pentru a vă putea face o ofertă de preț corectă, avem nevoie de la dumneavoastră de un releveu al încăperii (o schiță detaliată, realizată fie în creion, fie digital, care să cuprindă informații referitoare la dimensiunea pereților, a geamului sau geamurilor, a ușii, poziționarea chiuvetei și a plitei acolo unde este cazul și a altor corpuri din încăpere). De asemenea, am dori să știm care sunt dimensiunile corpurilor de mobilier dorite și dispunerea lor în cameră.

2. Solicitare de preț direct din magazine.

Vă invităm în showroom-urile noastre (Centrul Comercial Alfa sau Centrul Comercial Kapa) cu dimensiunile corpurilor de mobilier dorite și dimensiunea încăperii, pentru a vă face o schiță și o ofertă de preț. În cazul în care vom merge mai departe cu proiectul, vom veni la dumneavoastră pentru măsurători exacte și întocmirea unui proiect 3D.

3. Solicitare măsuratori, proiect și consultanță.

Contra cost, unul dintre inginerii noștri proiectanți se va deplasa până la locuința dumneavoastră pentru a face măsurătorile necesare realizării unei schițe și ulterior a ofertei de preț. Ne puteți contacta fie telefonic, fie pe mail sau pe Facebook, la datele de contact de la rubrica Contact. Tariful este între 150Ron și 250Ron în funcție de amploarea proiectului. Deplasarea se face în Timișoara și împrejurimi (până la 50km distanță de Timișoara).

Pentru alte informații așteptăm să ne contactați sau să ne scrieți la adresele menționate la rubrica Contact.

Meniu