Încăperi luminate pentru atmosferă primitoare

Lumina naturală face o casă mai luminoasă și mai strălucitoare oferind senzația de mai mult spațiu. Așadar, fie că îți renovezi casa, adaugi o extensie sau pur și simplu cauți trucuri inteligente de design, ai ajuns la locul potrivit.

În primul rând, culoarea pereților ar trebui să fie cât mai deschisă, sugerăm o combinație între culori pastelate și tonuri de alb. Nuanțele de alb vor face ca un spațiu să se simtă mai luminos, deoarece reflectă lumina naturală care intră în cameră, mai degrabă decât să o absoarbă.

Evitați să folosiți vopsea albă strălucitoare pe pereți, deoarece poate face ca un spațiu să se simtă rece, o nuanță deschisă, simplă va crea un efect mult mai cald.

Un alt truc este să pictați tavanul cu nuanțe mai deschise decât pereții pentru a crea iluzia de înălțime și spațiu. O vopsea cu un finisaj satinat va ajuta la reflectarea luminii mai mult decât una mată.

De asemenea, îndepărtați mobilierul și accesoriile întunecate în favoarea celor cu nuanțe mai deschise, oriunde puteți, în special dacă blochează lumina de la ferestre și uși.

Acordați o atenție deosebită jaluzelelor și perdelelor, întrucât ferestrele cu acest tip de aplicații întunecate pot împiedica lumina să intre în casă.

Pentru zonele în care lumina naturală nu poate ajunge, cum ar fi colțurile de încăpere sau coridoarele, se poate folosi lumina artificială. Contrar așteptărilor, lumina artificială nu o va absorbi pe cea naturală, ci o va spori.

Instalarea întrerupătoarelor cu niveluri de intensitate, vă vor permite un control mai mare asupra luminii încăperii. Podelele de lemn, ceramică sau piatră cu un finisaj lustruit vor reflecta mai multă lumină dacă nu vor fi acoperite de covor. Totuși, dacă preferați să aveți covor, optați pentru o culoare cât mai deschisă și neutră.

Folosiți oglinzi. Oglinzile reflectă lumina, deci, cu cât mai multe oglinzi aveți într-o cameră, cu atât mai multă lumină va pătrunde în casă. Puteți opta și pentru mobilierul cu accente de oglindire sau cu elemente din sticlă.