fbpx

Acasă, locul meu preferat

În ultima perioadă, pentru că am stat mai mult timp acasă, am putut observa cât de important poate fi ca spațiul în care locuiești să te reprezinte. Suntem toți, foarte diferiți, prin stilnevoi și preferințe. Și la fel ar trebui să fie și locuințele noastre. Tocmai de aceea, de la detalii majore, cum ar fi alegerea culorii pereților sau unui mobilier la comandă și până la detalii mai mici, cum ar fi obiectele pentru decor, sau alegerea ceștilor de cafea, toate contează în alcătuirea întregului.

Cum putem să ne simțim bine acasă? 

Contează ce fel de persoană ești, cum îți place să îți petreci timpul și de ce ai nevoie pentru a te relaxa. După cum spuneam, e esențial să acorzi o atenție deosebită tuturor detaliilor, dar neputând să facem un întreg ghid, ne vom rezuma la câteva idei, care pot avea o contribuție majoră în schimbarea stării.

 

 

Plantele te ajută tot timpul să menții contactul cu natura, chiar și atunci când stai în casă. Fie că alegi o plantă mică, sau mare, cu sau fără flori, cu siguranță va contribui la construirea decorului tău și având grijă de ea, vei avea în schimb o stare de bine. Poți alege orice tip de plantă, pentru indoor, sau grădină, pe care o poți îngriji, în funcție de programul de care dispui. Găsești cu ușurință unele care nu au nevoie de foarte multă apă.

Less is more

Încearcă să alegi pentru locuința ta doar elementele pentru decor la care nu ai putea renunța, fără a-l încărca prea tare. Un spațiu construit într-un stil minimalist va fi întotdeauna aerisit, crează iluzia de voluminozitate și nu necesită a fel de multă grijă ca unul încărcat. Mai mult e atât, îți va fi mult mai ușor să îți menții casa și gândurile în ordine, oferindu-ți o stare de confort.

 

Lumina este un alt element care îți poate schimba cu ușurință starea. Și aici nu ne referim doar la cea naturală, care depinde strict de ferestre sau uși. Poziționarea și culoarea luminii artificiale sunt 2 aspecte foarte importante, care pot pune în evidență siluetele și decorul încăperii. O lumină caldă va avantaja orice încăpere, iar alegerea intensității te poate menține într-un mod alert, sau îți va da o stare de relaxare.

Odihnă ca într-un hotel de 5 stele

Poate că ai observat când mergi în vacantă, cât de relaxant este somnul dintr-un hotel sau o pensiune de lux. Nu este magie, nici efect placebo. De cele mai multe ori, e vorba de o saltea de calitate și draperii blackout. Asigură-te că ai acasă aceste 2 lucruri și vei vedea cum starea ți se va îmbunătăți din ce în ce mai mult, după fiecare noapte.

Spa la tine acasă

Deși un jacuzzi ar fi binevenit, nu e absolut necesar pentru a putea avea parte de momente de relaxare, la tine acasă. Creează-ți un playlist sau caută un mix cu muzică chill, lounge, sau orice altceva te relaxează. Aprinde câteva lumânări după ce le-ai așezat în locuri sigure, departe de materiale inflamabile și bucură-te de o baie spumantă, binemeritată, măcar o dată pe săptămână.

Pentru casa visurilor tale, alege un mobilier la comandă Timișoara, special creat pentru încăperile și preferințele tale.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.