Materiale și accesorii mobilă la comandă Insidecor

În domeniul mobilierului la comandă, pe lângă un design inovator, deosebit de importante sunt calitatea și confortul dat de materiale si accesoriile folosite. Utilizăm accesorii și materiale care corespund unui standard ridicat de calitate, pentru a fabrica un mobilier fiabil și rezistent.

FRONTURI MDF

MDF-ul este acronimul pentru “Medium Density Fibreboard”. Este un material cu o densitate mare, lemnul compozit fiind mărunțit mult mai fin înainte de presare, ceea ce îl face prelucrabil pe suprafață. Mobilierul confecționat din MDF este mai rezistent decât cel din PAL, fiind mai puțin sensibil la umezeală și variații de temperatură.

Mobilierul cu uși din MDF este o alternativă din ce în ce mai căutată în detrimentul celei realizate din pal melaminat sau chiar a lemnului natural, având proprietăți fizico-mecanice superioare celor două.

În cadrul fabricii Insidecor se folosesc trei tipuri de fronturi din MDF:
– vopsit (finisaj mat, supermat sau lucios);
– înfoliat (finisaj mat, ultramat și lucios);
– furniruit (finisaj mat).

MDF-ul înfoliat este, așa cum rezultă și din denumire, o placă de MDF având diverse frezari, peste care se pune o folie de PVC. Lipirea foliei de placă se face cu adezivi speciali, la temperaturi înalte. MDF-ul vopsit este mult mai rezistent și se obține prin aplicarea straturilor de grund și email colorat pe suprafața panourilor prelucrate. Vopsirea se face astfel încât întreaga placă să fie bine acoperită.

Beneficii:

 • MDF-ul are toate calitățile lemnului masiv și câteva în plus: rezistență la umiditate și schimbări de temperatură;
 • MDF-ul este un material ignifug;
 • MDF-ul dispune de posibilități de maximă personalizare, de la culoare până la finisaje si frezari, îndeplinind astfel așteptări estetice oricât de complicate;
 • MDF-ul are o densitate mai mare decât cea a PAL-ului, ceea ce permite realizarea diferitelor frezări pe canturi, a unghiurilor și a suprafețelor;
 • MDF-ul este un material mai accesibil ca preț, în raport cu lemnul masiv.

PAL-ul este un produs folosit în industria mobilierului. Este realizat prin presarea la temperaturi înalte a așchiilor de lemn, resturilor din fabricarea de cherestea sau chiar rumeguș, împreună cu o rășină sintetică special. În cadrul fabricii Insidecor, PAL-ul provine de la furnizori recunoscuți pentru calitatea produselor: Egger, Kronospan etc.

Melaminarea se face prin aplicarea unei folii speciale de furnir sintetic, în diverse nuanțe (UNI sau imitație de lemn) si diferite structuri:

 • Lucioasă;
 • Mată;
 • Neted;
 • Texturată;
 • Fibră lemnoasă.

Melamina este aplicată doar pe partea superioară și inferioară a PAL-ului, marginile fiind “sigilate” cu canturi speciale, cant ABS.

PAL-ul poate fi folosit pentru fabricarea mobilierului de living, dormitor, dressing, dulapuri simple sau cu uși glisante, mobilier pentru spații comerciale, birouri, farmacii etc. Nu este recomandată folosirea PAL-ului în spații cu umezeala ridicata, în special în baie.

Beneficii:

 • Este cel mai economic material, mai ieftin decât lemnul masiv și MDF-ul;
 • Gama diversificata de nuanțe și decoruri;
 • Se poate melamina sau furnirui.
 • PAL-ul este materialul cel mai simplu de transformat în piese de mobilier;

Materialul din care este fabricat cantul ABS este plasticul. Calitatea cantului poate decide durata de viata si aspectul mobilierului pe care il achizitionati pentru urmatorii ani. El se aplică pe marginile de tăiere ale materialelor, de aceea trebuie să varieze mult ca grosime și lățime. În cadrul fabricii Insidecor, există mai mulți furnizori de canturi ABS, tocmai pentru a pune la dispoziția clienților cât mai multe modele.

Cantul ABS Se aplica prin lipirea cu un adeziv special, cu ajutorul unei masini de cantuit, care preseaza cantul la temperaturi ridicate( aprox. 200 grade celsius). Dupa aplicare, acesta se finizeaza pentru a- i oferi un design atragator. Este foarte rezistent in timp, se zgarie greu si protejeaza impotriva umezelii. Este considerat un accesoriu obligatoriu pentru mobila de bucatarie si de baie, datorita conditiilor spatiului deservit.

Beneficii

 • Canturile ABS conferă finisajul potrivit pentru toate straturile de acoperire decorative;
 • Canturile ABS protejează materialul din care este realizat mobilierul;
 • Canturile ABS sunt rezistente la zgârieturi.

În categoria accesorii Insidecor, găsiți feronerie, balamale, glisiere rezistente, de la furnizori de renume precum Blum sau Hafele. Insistăm pe acest aspect al calității întrucât de accesorii bune depind funcționalitatea și durabilitatea pieselor de mobilier.

Cu toate că sunt componentele cele mai puțin expuse vederii, accesoriile sunt cele care asigură posibilitățile de inovare ale fiecărei piese de mobilier Insidecor, adaptându-se oricărui stil de design interior. Începând de la cele obișnuite precum balamalele și ajungând până la soluții complexe ce oferă acces și funcționalitate în cele mai dificile situații (spre exemplu, sistem de colt cu cosuri extractibile), accesoriile folosite în cadrul fabricii Insidecor sunt performante.

Mânerele contribuie din plin la posibilitățile de personalizare a pieselor de mobilier Insidecor. Un simplu mâner poate schimba complet aspectul mobilei, jucând rolul accentului de culoare și stil.

Vă punem la dispoziție mânere de cea mai bună calitate și cu design variat, mulțumită colaborării cu numeroși furnizori, printre care Cressent, Hafele, Schachermayer, Viefe etc.

Banda LED se constituie într-o sursă de iluminat modernă, versatilă, foarte practică. Poate fi integrată mobilierului, asigurând iluminare în diverse intensități și culori. Banda LED este soluția ideală pentru situații dificile precum interiorul dulapurilor adânci sau locuri în care amplasarea altei resurse de lumină e complicată. Banda LED poate fi folosită inclusiv ca lumină de veghe mai ales în bucătărie. Pentru o funcționare cât mai îndelungată, banda LED se folosește cu profil de aluminiu care-o apără de praf, umiditate, aburi. Profilele de aluminiu sunt disponibile în finisaje alb, respectiv negru

Banda LED se găsește într-o diversitate de dimensiuni, culori și tipuri în cadrul fabricii Insidecor.

Variază în funcție de  dimensiunile cipului pe care sunt montate diodele LED, dar mai ales în funcție de locul folosirii – gradul de IP sau protecția la umiditate.

Beneficii

 • Banda LED reprezintă una dintre sursele de iluminare cele mai sigure și estetice în egală măsură;
 • Banda LED se montează foarte ușor;
 • Banda LED are un consum de energie foarte redus;
 • Banda LED asigură un grad intens de iluminare;
 • Banda LED contribuie la personalizarea piesei de mobilă.
fronturi mdf, pal melaminat, canturi abs, manere mobilier, iluminat mobilier