Secretele prețului mobilierului custom made: De ce investiția într-un produs personalizat merită fiecare ban

“Făcut la comandă” este sinonim cu calitatea. Dacă optați pentru un produs personalizat, făcut potrivit dimensiunilor și designului dorit, puteți fi siguri că producătorul se va ocupa în mod personal, de fabricarea acestuia. Cu o mare atenție la detalii și expertiză, veți obține ceva unic, valoros, funcțional și durabil.


Și în cazul mobilierului, opțiunea de a alege produse făcute la comandă oferă avantaje semnificative în ceea ce privește calitatea. Atunci când optezi pentru mobilă personalizată, poți fi sigur că producătorul va acorda o atenție deosebită fiecărui detaliu al procesului de fabricație. Acest nivel de implicare personală și atenție la detalii poate duce la obținerea unui produs de calitate superioară.


Fabricarea mobilei la comandă presupune ajustarea dimensiunilor și designului conform preferințelor tale exacte. Acest aspect este foarte important, deoarece mobilă pre-fabricată nu poate oferi întotdeauna soluții perfecte pentru spațiul sau nevoile tale specifice. Prin intermediul mobilei la comandă, ai posibilitatea de a obține un produs unic, care să se potrivească perfect în încăperea ta și să îndeplinească cerințele tale funcționale și estetice.


Producătorul mobilierului personalizat va aplica expertiza și abilitățile sale pentru a crea un produs de calitate superioară. Muncitorii calificați și meșterii se vor asigura că mobilă este fabricată folosind cele mai bune tehnici și materiale de înaltă calitate. Acest lucru contribuie la durabilitatea și rezistența produsului final.


De asemenea, mobilă făcută la comandă poate beneficia de o selecție mai mare de materiale premium și finisaje de înaltă calitate. Producătorii mobilierului personalizat pot oferi opțiuni mai diverse și mai exclusiviste pentru a se potrivi gusturilor și preferințelor tale.


Prin urmare, alegerea mobilierului la comandă poate fi asociată cu o experiență de calitate superioară. Acesta este un proces care implică implicarea personală a producătorului și acordarea unei atenții sporite la fiecare etapă a fabricației, cu scopul de a obține un produs unic, de valoare, funcțional și durabil.
Dar de ce este mai scump un mobilier custom made?


Există mai multe aspecte care pot influența prețul mai ridicat al mobilei la comandă:
• Complexitatea designului: Dacă dorești un design complex și personalizat, care implică forme neobișnuite, detalii intricate sau soluții inovatoare, acest lucru poate necesita resurse suplimentare și muncă specializată, ceea ce poate duce la un preț mai ridicat.
• Detaliile și finisajele suplimentare: Adăugarea detaliilor și finisajelor suplimentare, cum ar fi mânerele decorative, tapițeria personalizată, inserțiile din sticlă sau ceramică, poate crește costul mobilierului. Aceste elemente adaugă valoare estetică și funcțională, dar pot implica și mai multe eforturi și resurse în procesul de producție.
• Cerințe speciale de producție: Uneori, mobila la comandă poate implica cerințe speciale de producție, cum ar fi integrarea sistemelor de iluminat, a echipamentelor tehnologice sau a altor componente personalizate. Aceste cerințe speciale necesită expertiză suplimentară și pot implica costuri mai ridicate.
• Volumul și cantitatea mobilierului: Dacă ai nevoie de o cantitate mare de mobilă personalizată sau de mobilă pentru un proiect complex, acest lucru poate influența prețul final. De obicei, prețul unitar scade odată cu creșterea volumului, însă producția în masă a mobilei personalizate poate necesita resurse suplimentare și poate implica costuri mai mari.
• Accesorii și echipamente suplimentare: Dacă dorești să adaugi accesorii speciale sau echipamente suplimentare la mobilă, cum ar fi sertare cu închidere automată, mecanisme de ridicare sau iluminare integrată, acestea pot crește prețul mobilierului. Astfel de accesorii și echipamente adaugă funcționalitate și confort suplimentar, dar pot implica costuri suplimentare în producție.
• Transport și instalare: Mobila la comandă necesită servicii de transport și instalare specializate, mai ales în cazul pieselor mari și complexe. La Insidecor beneficiezi de instalare și montaj gratuită, pentru zona limitrofă a Timișoarei.
• Timp și muncă personalizată: Procesul de realizare a mobilei personalizate implică un timp și o muncă mai mare în comparație cu mobila pre-fabricată. Proiectarea, consultanța, comunicarea cu clienții și adaptarea la cerințele lor specifice necesită resurse suplimentare și pot influența prețul final al mobilei.
• Exclusivitate și unicat: Mobila la comandă Insidecor poate fi considerată un obiect de design exclusiv și unicat, creat special pentru tine. Această exclusivitate și unicatul adaugă valoare, iar prețul poate reflecta caracterul special al mobilei personalizate.
• Costurile de proiectare și consultanță: Atunci când achiziționezi mobilă la comandă de la Insidecor, ai posibilitatea de a lucra cu designeri și consultanți specializați care îți oferă asistență în procesul de proiectare. Aceste servicii adaugă valoare și expertiză în crearea unui design personalizat și pot implica costuri suplimentare în prețul final al mobilei.
• Garanție și asistență post-vânzare: Insidecor oferă garanție extinsă și servicii de asistență post-vânzare, cum ar fi reparații sau întreținere periodică. Aceste beneficii suplimentare pot influența prețul mai ridicat al mobilei, dar oferă și o mai mare liniște în ceea ce privește durabilitatea și satisfacția pe termen lung.
• Comandă unică și producție limitată: Mobila la comandă Insidecor implică o comandă unică sau o producție limitată, ceea ce poate justifica un preț mai ridicat. Aceasta înseamnă că mobilă personalizată este fabricată special pentru tine și nu este produsă în masă pentru un număr mare de clienți, ceea ce adaugă un element de exclusivitate și atenție la detalii.
• Durabilitate și investiție pe termen lung: Mobila la comandă Insidecor are potențialul de a dura mai mult și de a rezista în timp. Alegerea mobilei de înaltă calitate poate fi considerată o investiție pe termen lung, oferindu-ți confort și satisfacție pe o perioadă mai îndelungată, ceea ce poate justifica un cost inițial mai ridicat.
• Utilizarea materialelor de lux sau exotice: Dacă optezi pentru materiale de lux sau exotice, precum lemnul rar, metale prețioase sau stofe și piei exclusiviste, prețul mobilierului va crește semnificativ. Aceste materiale sunt mai costisitoare și pot adăuga un nivel de rafinament și exclusivitate mobilierului.
• Brandul și reputația producătorului: Insidecor este un producător cu o reputație solidă în producția de mobilă personalizată , acest lucru poate garanta calitatea și durabilitatea mobile
În final, prețul mobilierului la comandă poate fi influențat de mai mulți factori, inclusiv materialele utilizate, nivelul de personalizare, muncă manuală, consultanță specializată și valoarea brandului. Este important să ai în vedere nevoile și preferințele tale, bugetul disponibil și să colaborezi cu profesioniști pentru a obține mobilă la comandă care să-ți satisfacă cerințele și să ofere valoare pe termen lung.

Află toate informațiile care te pot ajuta în alegerea proiectului tău de mobilare, prin vizitarea showroom-urile noastre sau sunând la numărul de telefon 0755798381.