10 greșeli comune în achiziționarea de mobilier și cum să le eviți

mobilier bucătărie

Utilizarea mobilierului este o parte esențială a amenajării interioare și a decorului casei sau apartamentului tău. Cu toate acestea, mulți oameni fac unele greșeli comune în ceea ce privește stabilirea și proiectarea mobilierului în casă.

În cele ce urmează, vom analiza 10 din cele mai comune greșeli în achiziționarea de mobilier și cum le poți evita pentru a crea un interior armonios și bine organizat. Ce elemente de design ar trebui să aibă casa ta pentru a-ți reflecta stilul, pentru a fi un spațiu în care să te simți cu adevărat ACASĂ? Ai prefera un stil modern și minimalist sau o atmosfera mai caldă și primitoare, cu un design clasic sau rustic? Ce culori, materiale și texturi ai vrea să folosești pentru a crea atmosfera potrivită în fiecare cameră? Ai prefera un spațiu deschis sau să împarți casa în mai multe camere distincte?
Toate acestea sunt aspecte importante de luat în considerare atunci când iți dorești o casă care să exprime cu adevărat stilul tău.

Cumpărarea de mobilier inadecvat pentru dimensiunile camerei
Unul dintre cele mai comune greșeli pe care oamenii le fac atunci când aleg mobilierul pentru casa lor este cumpărarea pieselor care sunt prea mari sau prea mici pentru dimensiunile camerei. De exemplu, o piesă de mobilă inadecvată poate domina o cameră mică și poate face ca restul pieselor de mobilier să pară neimportante.
Pentru a evita această greșeală, începe prin a măsura dimensiunile camerei și apoi alege piese de mobilier care se potrivesc perfect în spațiul disponibil. Este important să ții cont de spațiul de circulație și de confortul pe care îl dorești atunci când alegi mobilierul. Dacă ai o cameră mică, optează pentru mobilier mai mic și evită să supraîncarci spațiul cu prea multe piese. În cazul unei camere mai mari, poți să folosești mobilier mai mare, dar asigură-te că piesele sunt proporționate și echilibrate.

Supraîncărcarea camerei cu prea mult mobilier
O altă greșeală pe care oamenii o fac adesea este aceea de a cumpăra prea mult mobilier sau de a nu organiza spațiul în mod eficient. Această greșeală duce la supraîncărcarea camerei și poate face ca spațiul să pară aglomerat și neplăcut. De asemenea, poate să interfereze cu fluxul de trafic din cameră și să facă dificilă deplasarea în cameră.
Pentru a evita supraîncărcarea camerei, planifică spațiul în avans și alege piese de mobilier care se încadrează în stilul și nevoile tale. Este important să îți dai seama de spațiul disponibil și să îl folosești în mod eficient. De exemplu, într-un living, poți alege canapeaua, fotoliile și o masă de cafea. Evită să adaugi prea multe piese suplimentare, cum ar fi dulapuri sau biblioteci, dacă nu sunt necesare. În plus, poți folosi culorile și texturile pentru a crea un spațiu aerisit și bine organizat.

Neglijarea aranjamentului pieselor de mobilier
Aranjamentul pieselor de mobilier este crucial pentru un interior bine organizat și armonios. Mulți oameni nu acordă suficientă atenție modului în care dispun mobilierul în cameră și acest lucru poate duce la un aspect dezordonat și dezorganizat. Uneori, piesele de mobilier pot fi amplasate în locuri neobișnuite sau în moduri care interferă cu fluxul de trafic din cameră.
Pentru a evita această greșeală, începe prin a planifica spațiul și apoi alege mobilierul în consecință. Încearcă să amplasezi canapeaua sau fotoliile în locuri care încurajează interacțiunea și conversația, cum ar fi în jurul unei mese de cafea. De asemenea, asigură-te că piesele de mobilier nu blochează ferestrele sau ușile și că permit o circulație liberă în cameră. În plus, folosește accesorii și perne pentru a crea un aspect armonios și a adăuga textură și culoare camerei.

Neglijarea confortului și funcționalității
Uneori, oamenii aleg mobilierul doar pentru aspectul său estetic, neglijând confortul și funcționalitatea. Acest lucru poate face ca mobilierul să nu fie practic pentru utilizarea de zi cu zi. De exemplu, o mobilă poate arăta bine din punct de vedere estetic, dar dacă nu este și adaptată spațiului și confortabilă, nu va putea fi utilizată mult timp.
Pentru a evita această greșeală, asigură-te că mobilierul pe care îl alegi este confortabil și practic. În plus, asigură-te că piesele de mobilier sunt potrivite pentru utilizarea de zi cu zi și că îndeplinesc scopul pentru care au fost achiziționate.

Cumpărarea mobilierului în funcție de tendințele actuale
Mulți oameni sunt tentați să cumpere mobilierul în funcție de tendințele actuale de design interior. Cu toate acestea, aceste tendințe sunt adesea efemere și pot ajunge perimate rapid. Alegerea mobilierului în funcție de tendințele actuale poate duce la o casă care arată învechită, ieșită din trend-urile de arhitectură, în câțiva ani.
Pentru a evita această greșeală, alege mobilierul care se potrivește stilului personal și care este durabil în timp. Nu te baza doar pe tendințe, ci încearcă să alegi mobilierul care se potrivește stilului și personalității tale și care va fi valabil și după ani de utilizare. În plus, poți să adaugi accesorii și elemente decorative pentru a actualiza aspectul camerei și a -i da un aer proaspăt și modern, fără a fi nevoie să schimbi mobilierul.

Alegerea mobilierului foarte ieftin și de calitate redusă
Deși poate fi tentant să alegi mobilierul cel mai ieftin disponibil, acest lucru poate duce la o investiție nefericită pe termen lung. Mobilierul ieftin și de calitate precară poate fi deteriorat ușor și trebuie înlocuit frecvent, ceea ce înseamnă că vei cheltui mai mulți bani pe termen lung.
Pentru a evita această greșeală, alege mobilierul de calitate și solid construit, chiar dacă înseamnă să cheltuiți mai mult la început. Mobilierul de calitate poate dura ani de zile și poate fi o investiție pe termen lung. Asigură-te că alegi piese de mobilier construite din materiale durabile și de înaltă calitate și care sunt construite să reziste utilizării de zi cu zi.

Ignorarea măsurătorilor spațiului
O greșeală comună este cumpărarea pieselor de mobilier fără a lua în considerare măsurătorile spațiului în care urmează să fie amplasate. Acest lucru poate duce la achiziționarea de mobilier care este prea mare sau prea mic pentru camera în cauză și poate face ca aspectul camerei să fie dezorganizat sau neplăcut.
Pentru a evita această greșeală, asigură-te că iei măsurile spațiului înainte de a achiziționa mobilier. În plus, ia în considerare și alte elemente de mobilier existente în cameră și asigură-te că noile piese de mobilier se vor potrivi în mod corespunzător. Folosește un plan al camerei și suportul experților Insidecor, care te vor îndruma în toate fazele procesului de proiectare, design și achiziționare.

Neglijarea iluminării
Iluminarea adecvată poate face o diferență semnificativă în aspectul și atmosfera unei camere. Neglijarea iluminării poate face ca spațiul de locuit să fie întunecat și lipsit de personalitate. De asemenea, poate face ca piesele de mobilier să nu fie vizibile în mod corespunzător și să nu fie puse în valoare.
Pentru a evita această greșeală, ia în considerare iluminarea atunci când alegi mobilierul pentru camera ta. Asigură-te că ai suficientă iluminare și că este amplasată în locurile potrivite pentru a pune în valoare piesele de mobilier și pentru a crea un aspect general armonios și plăcut. Poți alege lămpi de podea, lămpi de masă sau plafoniere pentru a adăuga iluminare în camera ta.

Ignorarea spațiului de depozitare
În timp ce mobilierul poate fi achiziționat pentru aspectul și stilul său, este important să nu neglijezi și funcționalitatea sa. Depozitarea poate fi o problemă majoră în multe case și apartamente, iar lipsa de spațiu de depozitare poate face ca atmosfera să fie haotică, dezorganizată și neplăcută.
Pentru a evita această greșeală, alege piese de mobilier care oferă spațiu de depozitare suplimentar. De exemplu, poți alege o canapea cu sertare încorporate sau o masă de cafea cu spațiu de depozitare sub blat. De asemenea, poți alege o bibliotecă sau o vitrină cu rafturi pentru a expune cărțile, obiectele decorative sau colecțiile tale.

Cumpărarea mobilierului fără a ține cont de nevoile și preferințele personale
O greșeală comună în achiziționarea mobilierului este alegerea unor piese doar pentru că sunt la modă sau sunt la preț redus, fără a ține cont de propriile nevoi și preferințe personale. Acest lucru poate duce la o cameră care nu este confortabilă sau funcțională, iar mobilierul poate fi neglijat sau neutilizat.
Pentru a evita această greșeală, ia în considerare nevoile și preferințele tale personale atunci când alegi mobilierul pentru camera ta. Îți petreci mult timp în casa ta și este important să ai un mobilier care să-ți ofere confort și să-ți reflecte personalitatea. Ia în considerare stilul tău personal și preferințele de culoare și alege piese de mobilier care se potrivesc cu acestea.
Achiziționarea de mobilier poate fi o investiție importantă pe termen lung și este important să evităm aceste greșeli comune. Asigură-te că iei în considerare stilul, calitatea, măsurătorile spațiului, iluminarea, depozitarea și preferințele personale atunci când alegi mobilierul pentru camera ta. Alegerea pieselor potrivite de mobilier poate transforma o cameră obișnuită într-un spațiu confortabil, funcțional și plăcut. Echipa Insidecor este pregătită să-ți ofere toate informațiile de care aveți nevoie pentru a lua cea mai bună decizie. Ne poți contacta oricând accesând link-ul http://bit.ly/3JMJvV2 sau vizitându-ne în showroom-urile noastre.