Alegerea electrocasnicelor

Mobila Bucatarie la comanda Insidecor 81

Cei mai mulți oameni devin indeciși când vine vorba de alegerea aparaturii electrocasnice pentru bucătărie. Nu ne surprinde asta, deoarece există foarte multe opțiuni disponibile pe piață, dar acesta este un lucru bun! Odată cu progresele tehnologice, electrocasnicele de astăzi sunt eficiente din punct de vedere energetic și al funcțiilor, ceea ce înseamnă nu numai că le veți putea utiliza o perioada mai lungă de timp, dar vor fi și mai ieftin de folosit. Cu atât de multe opțiuni disponibile, este important să vă cunoașteți nevoile și bugetul, astfel încât să puteți selecta aparatele care se potrivesc cel mai bine stilului de viață și designului bucătăriei. La urma urmei, alegerea aparaturii potrivite ne face viață mai ușoară, așa că această decizie este cât se poate de importantă.


Funcționalitatea
Trebuie să știi ce vrei să facă aparatul tău înainte de a alege modelul care funcționează cel mai bine pentru casa ta. Ce este mai important pentru tine: funcțiile multiple sau costul?


Eficiența
Cu toții căutăm să economisim costurile energiei electrice și să contribuim la salvarea mediului în acest proces, așa că alegerea electrocasnicelor eficiente din punct de vedere al consumului de energie este întotdeauna o alegere bună. Cea mai bună clasă energetică este A+++, iar la polul opus se află clasa G, cu cel mai ridicat consum.


Designul
Desigur, gusturile sunt subiective. Cu toate acestea, designerii de bucătarii spun că aparatele electrocasnice vin să întregească stilul unei bucătarii.


Iată ghidul nostru cu criteriile principale de clasificare a electrocasnicelor:

Alegerea plitei sau cuptorului poate avea un impact mare asupra modului în care gătești. Cuptoarele electrice, spre deosebire de cele pe gaz, folosesc mai mult curent electric, dar căldura este distribuită uniform și astfel alimentele se pot găti mai repede și cu un mai bun control.Plitele sunt de mai multe tipuri: electrice, cu inducte sau pe gaz. Toate au avantajele și dezavantajele lor. Majoritatea bucătarilor începători apreciază plitele electrice pentru încălzirea lentă, în timp ce bucătarii experimentați preferă inducția, urmată de gaz pentru încălzirea rapidă și gătirea în condiții precise.

Hotele adaugă elegantă și farmec bucătăriilor, dar sunt și foarte importante în ceea ce privește calitatea aerului din încăpere. Hotele, indiferent de stil, sunt concepute pentru a elimina mirosurile, iritanții și grăsimile care sunt expulzate în aer în procesul de gătire.

Renovarea bucătăriei este o investiție costisitoare, așa că este important să protejați investiția cu o ventilație adecvată.

Unul dintre cele mai utilizate aparate electrocasnice din lume este frigiderul. Acesta a revoluționat depozitarea alimentelor, permițând că fructele, legumele, carnea și produsele din cereale să rămână proaspete zile sau chiar săptămâni. Majoritatea frigiderelor au de asemenea un congelator care poate păstra alimentele congelate luni de zile înainte de a le dezgheța. Frigiderele vin într-o gamă largă de dimensiuni, forme și tipuri, frigidere cu design classic sau modern, cu sau fară mâner aplicat pe uși, chiar și mini frigidere. Totuși nu trebuie să alegi frigiderul bazându-te doar pe aspect. El trebuie să fie potrivit cu estetica bucătăriei, dar există și alte criterii de selecție: capacitatea, dimensiunile, aparat de făcut gheață incorporat, funcția “No Frost” care face mai ușoară întreținerea și curățirea frigiderului.

La alegerea chiuvetei cea mai importantă este dimensiunea. Este important ca ea să se potrivească cu adâncimea blatului disponibil. Dacă gătești mult, o chiuvetă cu o cuvă adâncă și generoasă va fi de mare ajutor, dar în același timp, dimensiunea ei trebuie să fie adaptată la spațiul de lucru disponibil pe blat. Un alt criteriu este materialul din care este făcută chiveta (inox, ceramic, compozit etc), fiecare având avantajele și dezavantajele sale.

La fel ca frigiderele și congelatoarele, mașinile de spălat vase au clasă energetică și acesta este un factor important. Un alt lucru de care nu trebuie să uiți este dimensiunea și numărul de seturi de vase. De asemenea, ar trebui să existe suficiente programe pentru a vă permite să utilizați mai putină apă și energie. Desigur, trebuie să tii cont de spațiul disponibil în bucătărie.
Alegerea electrocasnicelor nu mai trebuie să fie o sarcină dificilă.

 

Designerii Insidecor sunt bucuroși să vă asculte și să vă răspundă la toate întrebările.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.