Insidecor susține dezvoltarea durabilă

dezvoltarea durabilă Insidecor

Astăzi dezvoltarea durabilă este o prioritate concretă pentru Insidecor, atât prin măsuri interne, cât și prin dorința de a lucra cu parteneri angajați în protecția și conservarea mediului.

Insidecor înțelege astfel să respecte bunăstarea colectivă la scara planetei fără a sacrifica calitatea, eficiența și confortul oferit clienților săi.

  • Majoritatea modelelor de bucătării au primit certificarea PEFC*, atestând că materialul lemnos folosit provine din surse controlabile și din păduri care sunt exploatate pe considerente ecologice.
  • Insidecor folosește, în măsura posibilului, un maximum de materiale de construcție reciclabile pentru sălile de expoziție. Aceste materiale nu generează deșeuri dăunătoare și contribuie de asemenea la micșorarea pierderilor de căldură și/sau la economia de energie.
  • Cel mai important furnizor al Insidecor este titularul unor certificări riguroase ISO privind managementul calității și protecția mediului. În plus, acesta este foarte preocupat de gestiunea ecologică a ambalajelor.

Insidecor este printre altele parteneră a organizației neguvernamentale belgiene Graine de Vie, care are ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 prin replantarea pădurilor din Madagascar.

La fiecare set de mobilă de bucătărie vândută în Belgia Insidecor plantează 10 copaci prin intermediul Graine de Vie. Iar fiecare copac plantat în Madagascar compensează anual peste 10 kg de CO2.