Trucuri pentru mai mult spațiu într-o baie mică

Trucuri pentru mai mult spațiu într-o baie mică

Cu toții ne dorim o baie primitoaremodernă și cu absolut toate detaliile pe care le vedem în casele preferate din filme, însă într-un apartament spațiul poate fi o problemă. Insidecor vine în ajutor cu câteva trucuri prin care poți avea încăperea visată chiar dacă nu dispui de atât de mulți m2.

Este important ca într-o baie mică să găsești raportul potrivit între funcționalitate și estetică pentru a putea să te răsfeți cum se cuvine în sanctuarul tău intim și relaxant.

Culori deschise care dau iluzia unui spațiu mai mare 

Când te apuci de zugrăveală și de cumpărat faianța și gresia asigură-te că alegi nuanțe deschise precum alb, roz, crem pentru a reda iluzia unei încăperi mai mari. Totodată, alege bucăți de faianță mai mici pentru pereții tăi pentru a accentua ideea unei băi de dimensiuni mari. Evită culorile închise care îngustează camera și lasă impresia unui spațiu închis și mic.

Oglinzi mari

Montează în baia ta oglinzi de dimensiuni mari care să dea impresia unui spațiu infinit. Dacă ai posibilitatea, optează și pentru geamul cabinei de duș să fie tot oglindă pentru a ajuta mărirea vizuală a spațiului.

Folosește cuiere, organizatoare pe ușa de la baie

Ușa de la baie poate să fie salvarea ta când nu dispui de mult spațiu. Agață cuiere, organizatoare de pânză pentru a putea avea ordonate prosoapele, uscătorul de păr, periile sau halatele tale pufoase.

Rafturi în jurul chiuvetei

Niște rafturi deasupra chiuvetei sau dulăpioare pe o parte și pe cealaltă a oglinzii îți pot salva puțin din spațiu și totodată îți oferă un loc unde poți depozita cosmeticele și produsele de îngrijire. Dulapul reprezintă mereu o soluție elegantă pentru depozitarea tuturor obiectelor trebuincioase în baie.

Nu este nici mai ieftin, nici mai simplu să amenajezi o încăpere îngustă. Trebuie să fii atent la detalii, proporții și design exact ca în orice altă renovare. Indiferent de mărimea băii folosește toate spațiile disponibile fără a da impresia de aglomerare și dezordine. Bineînțeles, nu uita de obiectele de decor (boluri de sticlă, lumânări, plante) pentru a oferi unicitate spațiului tău destinat relaxării.