Amenajarea unei bucătării open space

Living cu bucătărie Insidecor, Bucătărie open-space din MDF înfoliat, Insidecor Timișoara

În ultimii ani, conceptul de bucătărie open space a devenit tot mai popular în rândul preferințelor de amenajări interioare. Bucătăria deschisă, după cum s-ar traduce, se potrivește atât spațiilor mari, cât și celor mici, pentru că oferă impresia unei încăperi mai mari.

Un lucru interesant legat de aceste bucătării este, de fapt, cum a luat naștere acest concept.

La finalul anilor ‘30, fiind constrâns de un buget destul de mic, celebrul arhitect Frank Lloyd Wright, a proiectat, pentru o familie, un spațiu care încorpora zona de gătit cu cea de sufragerie, pentru a putea avea atât o zonă de relaxare, cât și una unde familia se putea strânge pentru a servi masa. Astfel, a apărut bucătăria open space, prin care gătitul și servitul mesei în familie se pot petrece în același spațiu.

bucătărie proiectată în stilul open space va da impresia de spațiu, deoarece peretele interior care are rolul de a despărți cele două încăperi, bucătăria și camera de zi, va dispărea. Astfel, lumina va pătrunde mult mai ușor oferind prospețime spațiului.

De asemenea, în cazul în care organizezi o simplă întâlnire cu cei dragi, interacțiunea socială este mult mai ușoară dacă ai o bucătărie open space.

 

 

Avantaje sunt și în cazul familiilor cu copii, deoarece aceștia vor fi mult mai ușor de supravegheat când se joacă în camera de zi.

Faptul că tot mai multe persoane aleg transformarea bucătăriei tradiționale în una open space, denotă faptul că acest tip de compartimentare este unul funcțional, practic și confortabil.

În materie de design, atât cromatica, cât și distribuția unei bucătării open space trebuie să corespundă cu cele ale camerei de zi, pentru a putea obține un ambient unitar. Regula este să alegi aceleași culori pentru ambele încăperi, ori să folosești contraste puternice.

Prin amenajarea acestui tip de bucătarie, toată familia se va putea bucura de conversație, chiar dacă unii dintre membrii ei sunt ocupați cu gătitul.