Bucătăria, elementul central al gătitului, blatul mobilierului

Blatul mobilierului Insidecor, Mobilier clasic pentru o locuință elegantă

Blatul mobilierului ales reprezintă, în majoritatea cazurilor, elementul central al bucătăriei, pe de-o parte datorită dimensiunilor mari pe care le are și pe de altă parte datorită faptului că pe el ne pregătim toate ingredientele necesare gătitului. Din acest motiv, blatul trebuie să fie, înainte de toate, de o calitate superioară și rezistent la diferiți factori termici sau de altă natură. Un tip foarte utilizat de blat este cel termorezistent, care poate fi încadrat cu ușurință în orice tip de bucătărie, de la cea modernă și până la cea rustică.

Acesta imită lemnul, piatra sau metalul, este rezistent termic (până la temperaturi de 180 grade Celsius), impermeabilrezistent la zgârieturi și pete. În mobilierul de bucătărie modern, blaturile termorezistente sunt o necesitate. Dar ce înseamnă, mai exact, termorezistent?

Termenul „termorezistență” se referă la proprietatea unor materiale de a păstra o anumită rezistență mecanică la creșterea temperaturii. Deci, blatul de bucătărie va rezista, într-o oarecare măsură, la contactul cu obiecte la temperaturi înalte, spre exemplu ustensilele de bucătărie.

 

 

Există mai multe materiale care sunt folosite în prelucrarea blaturilor termorezistente.

Granitul este unul dintre ele. Blaturile de bucătărie din granit își păstrează aspectul pentru o perioadă lungă de timp, este ușor de întreținut, având o duritate ridicată și poate fi chiar reciclat și refolosit.

Blatul din compozit
Un blat din compozit la comandă se referă la acel blat de bucătărie, confecționat dintr-un mineral (cuarț, granit, marmură) în amestec cu o rășina. Produsul finit pe care clientul îl primește este în definitiv unul natural, cu o rezistență sporită la șocuri, zgârieturi, umezeală, foc și agenți chimici, fașă de blaturile clasice. Avantajele evidente ale unui blat compozit la comandă sunt durabilitatea, aspectul deosebit și versatilitatea.

Blatul din corian
Corianul este un material compozit (realizat din mai multe materiale diferite, tocmai pentru a obține un produs de o calitate superioară), special realizat pentru a ține departe  bacteriile. Lichidele nu pot pătrunde în acesta, lucru deosebit de important atunci când vorbim despre o bucatarie. De asemenea, corianul este rezistent la zgârieturile ușoare, așa că vei putea să faci anumite operațiuni specifice bucatariei direct pe blat. De exemplu, poți să frămânți aluatul pentru pâine pe blatul tău din corian, fără vreo problemă.