Stilul vintage continuă să fascineze prin rafinament, calitate și simplitate. Amenajarea unei locuințe sau a unei încăperi în acest mod reprezintă o călătorie în timp prin care aducem lucruri din trecut, le dăm o nouă identitate prin reparare, restaurare sau refinisare și le integrăm în povestea voastră. Cu alte cuvinte, trebuie să puneți în valoare și să găsiți utilități inedite pentru piese de mobilier vechi asupra cărora timpul și-a lăsat frumos amprenta.
Cromatica stilului vintage este una romantică, chiar boemă, folosindu-se culori cât mai pastelate și deschise, eventual tonuri din aceeași cromatică. Nuanțele sunt cât mai naturale, precum paleta cromatică de beige-uri. La capitolul finisaje, acestea ar trebui să fie mate. Pereții pot fi vopsiți în alb, culori neutre precum gri sau beige deschis, iar la accesorii puteți opta pentru culori mai îndrăznețe, în tonuri vii, galben muștar, verde mentă sau piersică, pentru a se forma un efect unitar. De asemenea, puteți opta pentru un tapet, în culori pastelate de roz, beige sau chiar gri, cu diferite modele, de la cele florale, până la cele cu peisaje din natură.
Rozul învechit sau cel pudră, verdele tandru sau bleu lavandă stins sunt doar câteva dintre preferințele celor care aleg să adopte stilul vintage. Totuși, pentru a obține un constrast demn de acest stil, alături de aceste tonuri pastelate, pot fi adăugate detalii în culori mai puternice sau chiar un tapet viu colorat. Puteți opta pentru modele florale într-un ton cu două trepte mai închis decât culoarea peretelui.
Marele avantaj al culorilor specifice acestui stil de amenajare interioară, este că ele vor crea o atmosferă primitoare, caldă și sofisticată, demnă de rafinamentul anilor 1940. Acestea spun o poveste aparte și transmit o ambianţă boemă.
Pentru a pune în valoare stilul amenajării nu încărcați foarte mult camera și încercați să păstrați un echilibru între culori.