Interviu Anda Maria Caș, designer de interior Insidecor

Interviu Anda Maria Caș, designer de interior Insidecor, Cromatica pastelată a stilului vintage

Locuința este spațiul în care ne petrecem cea mai mare parte a timpului. Drept urmare, trebuie să îi acordăm o atenție sporită. 

Am vorbit cu Anda Maria Caș, designer de interior la Insidecor, ca să înțelegem mai bine în ce constau amenajările interioare, cât de importante sunt acestea și cum ne influențează viețile. Anda ne-a povestit care sunt tendințele pentru 2020, care este topul preferințelor și ne-a recomandat cele mai bune soluții pentru crearea unui spațiu armonios.

1. Pentru început, spune-ne, te rog, în câteva cuvinte, ce înseamnă designul de interior și cât este de important în amenajarea unei locuințe?

Anda: E foarte important să trăiești într-un spațiu plăcut, pentru că cel mai mulți dintre noi ne petrecem mult timp acasă. Designul interior nu se referă doar la armonie, culoare sau compoziție, el trebuie să devină o reflexie a celor care vor să își amenajeze locuința.    

2. Care este cel mai important element în designul unei locuințe, a unei încăperi?

Anda: Culoarea este un element foarte puternic în spațiul ambiental. Suntem influențați de culoare      în fiecare zi, în mod direct sau indirect, drept urmare trebuie prioritizată în momentul în care       decidem că vrem să ne amenajăm locuința.    

3. Care sunt sursele de inspirație?

Anda: Sursele mele de inspirație sunt pretutindeni. Mediul natural mă inspiră foarte des, fie prin exemple inedite de asociere a unor culori și texturi pentru un moodboard, fie prin volumetria anumitor compoziții.      

4. Când e nevoie să apelăm la un designer de interior?

Anda: Oricând poți face asta. Apelăm la un designer pentru că vrem să organizăm spațiul în care muncim, trăim, ne relaxăm. Iar asta ne îmbunătățește calitatea vieții și ne oferă satisfacție. Părerea și experiența unui specialist ne poate ajuta foarte mult și merită luate în considerare. Ne ajută să ne organizăm spațiul din punct de vedere ergonomic, estetic și nu în ultimul rând ne ajută să optimizăm costurile si să rămanem în buget. Detaliile sunt cheia în obținerea unui mediu armonios.    

5. Ce tendințe a adus anul 2019, diferite față de 2018?

Anda: Cu siguranță farmecul englezesc. Spațiul s-a accesorizat foarte mult prin tapițerie, adăugând o notă de eleganță și sensibilitate încăperilor, fie prin textura materialelor, fie prin culoare sau cusătură    

6. Pentru ce parte a locuinței au investit cel mai mult timișorenii în materie de mobilier?

Anda: Pentru bucătărie, dormitor și dressing. Tot mai multă lume caută un grad de confort sporit și soluții de organizare cât mai eficiente. Ergonomia bucătăriei este foarte importantă și greu de rezolvat într-un mod corect, dacă nu apelăm la un specialist. Pe lângă funcții și utilitate, bucătăria este și inima locuinței, locul unde familia sau prietenii se reunesc, socializează și petrec timp împreună servind masa, parcă luând parte la un ritual.    

7. Cât de diferit crezi că va arăta anul 2020 din punct de vedere al amenajărilor interioare?

Anda: Culorile neutre, jocul de lumină și materiale precum sticla sunt cateva din trendurile care ar putea să apară în anul 2020.       

8. Să vorbim puțin și despre culori. Cât de importante sunt culorile în decorarea mobilierului sau chiar a unei camere?

Anda: După cum am menționat anterior, culoarea este unul dintre cele mai importante elemente în design. În mod direct sau indirect suntem extrem de influențați de culoare. Spre exemplu, ajungem să cunoaștem branduri după culoarea logoului mai ușor decât după nume. Culorile ne pot influența starea de spirit, apetitul, puterea de concentrare, etc.    

9. Ce culori ne aduce anul 2020 în design?

Anda: Culoarea anului 2020 este albastru clasic, dar cred că o să fie,       de asemenea, încă un an dominat de culori neutre și pasteluri, atunci când vorbim despre design interior.     

10. Ce materiale sunt în centrul atenției în perioada următoare?

Anda: Materialele textile și MDF-ul în culori neutre cu finisaj mat rămân în centrul atenției. MDF-ul este un material versatil și rezistent. Varianta vopsită rezistă foarte bine în medii cu umiditate și aburi. Varianta înfoliată este alternativă care ne ajută să optimizăm costurile. Iar din punct de vedere estetic, datorită variantelor de frezare, oferă un plus de caracter mobilierului.      

11. Ce recomandări ai pentru cei care doresc să își decoreze/redecoreze casa?

Anda: Less is more. Indiferent de stilul de amenajare, nu trebuie să ne complicăm atunci când căutăm soluții, trebuie să avem încredere în informațiile și experiența specialistului și să privim totul într-un mod cât mai deschis. 

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.