Lemnul masiv, combinația dintre frumos și durabil

Lemnul masiv, combinația dintre frumos și durabil

“Acasă” este locul în care ne retragem din agitația urbană pentru a simți liniște, unde ne putem destinde și totodată, unde ne petrecem momente importante alături de familie și prieteni. În funcție de personalitate, ne construim acel loc al nostru în care ne simțim bine, care ne reprezinta prin design, confort și eficacitate.

Momentul în care ai decis că vrei să faci asta, trebuie să ai în minte mai multe aspecte: stilul în care vrei să se încadreze designul, culoarea camerelor, culoarea mobilierului, materialele alese și, nu în ultimul rand, bugetul de care dispui.

Mobilierul din lemn masiv este fără doar și poate în topul preferințelor clienților, încât vine cu o mulțime de beneficii. Acesta este, pe lângă celelalte variante din lemn, mult mai durabil, oferă un plus de calitate și se potrivește oricărui stil. Este mai rezistent la umiditate, la alte substanțe provenite din exterior sau la temperatura ridicată și nu este la fel de predispus la uzură.

Cum spuneam mai devreme, trebuie luat în considerare și bugetul, încât lemnul masiv este mai costisitor față de celelalte variante, dar pe lângă rezistența mult mai mare pe care o are, acesta este și singurul care poate fi recondiționat. Astfel, dacă în timp l-ai zgâriat sau pur și simplu vrei să îi schimbi culoarea, prin recondiționare îl poți face să arate ca nou.

În funcție de stilul pe care îl alegi pentru locuința ta, fie că optezi pentru un design modern, unul minimalist sau unul vintage, mobilierul din lemn masiv poate fi creat astfel încât să se potrivească în orice loc. Va oferi un plus de eleganță fiecărui spațiu, indiferent că alegi să îl folosești în dormitor, bucătărie, living, hol sau chiar baie, încât în zilele noastre acesta poate fi tratat cu substanțe care îl face rezistent la umiditate.

Cu toate aspectele luate în calcul, mobilierul din lemn masiv ales corect va fi cea mai bună alegere și din punct de vedere financiar, datorită durabilității, și din punct de vedere estetic, acesta fiind recunoscut pentru eleganță.