Elemente de simplitate și confort

Bucătării moderne 2022, Elemente de simplitate și confort

Moda este schimbătoare, iar tendințele în materie de mobilier nu fac excepție. În acest an, accentul cade pe o abordare cât mai simplă și pe un design care să inspire confort și familiaritate. Lemnul, textilele naturale, materialele din sticlă și nuanțele deschise se găsesc printre preferințele consumatorilor care au devenit mult mai preocupați de impactul pe care îl au asupra mediului. 

În materie de paletă cromatică, rozul pal și verdele natur merg de minune împreună,  conturând un cadru intim și liniștitor. De asemenea, griul este la modă, atât la nivelul mobilierului, cât și pentru pereți sau draperii. Acesta este ușor de integrat în designul interior, pentru ca este foarte adaptabil și pune în valoare alte nuanțe. Totuși, accentul cade foarte mult pe culorile inspirate de natură sau cât mai apropiate de aceasta (maro, bej, verde, etc). Culorile tari trebuie folosite cu grijă și atenție.

Stilurile boho chic și shabby chic revin prin piesele de mobilier cu forme rotunde și linii curbate. Mobilierul cu forme rotunde inspiră un decor feminin, fiind adesea asociat cu imprimeuri și tapițerii florale, dar și cu materiale din catifea, mai ales că în ultimii ani catifeaua a reprezentat una dintre tendințele preferate ale designerilor de interior. Nu ezitați să adăugați accente vintage într-un spațiu contemporan. Va deveni mai șic, cu o poveste și va asigura sentimentul de confort al locuinței.

Piesele de mobilier multifuncționale sunt la mare căutare. Fiecare centimetru contează, așa că oamenii devin din ce în ce mai interesați de articolele care oferă mai multe spații de depozitare, salvând astfel din spațiu dacă locuința este mai mică. Este important ca fiecare lucru drag nostru să aibă propriul loc și să fie la îndemână oricând avem nevoie de el.  Trendurile de mai sus sunt promițătoare, punctând atât confortul, cât și estetica. Mai rămâne doar să-ți alegi produsele preferate și să te bucuri de  odihnă, liniște și relaxare.