Avantajele mobilierului alb

Avantajele mobilierului alb

Mobilierul alb este pentru specialiștii de design interior asemenea unei pânze albe pentru pictori. Este ușor să creezi un sentiment de calm și liniște folosindu-te de el. Simplu, curat, luminos și revitalizant, poate fi încadrat ușor în diferite stiluri, oferindu-i un plus de eleganță oricărei camere. Neutralitatea acestuia se potrivește cu orice culoare și o va pune în evidență, fie că vorbim despre culorile lenjeriei, perdelei, covorului sau peretelui tău. În plus, albul oferă iluzia unui spațiu mai mare.

Multe persoane aleg să își decoreze camerele de zi și bucătăriile folosind mobilier alb și să îl combine cu nuanțe de gri și bej pentru a crea un contrast plăcut, în stil nordic. Poți opta pentru un stil clasic sau modern alb, atât pentru mobilier, cât și pentru cameră, sau poți da drumul creativității, combinând cu diverse stiluri și culori.

Caracteristicile mobilierului alb:

  1. Dă  impresia de puritate și de curățenie. Oferă un aspect curat și proaspăt, care este menținut tot timpul anului. Culorile întunecate le  identifici de obicei cu iarna, iar pe cele pastelate cu vara. Albul este atât de versatil încât poate da senzația de răcoare vara și de căldură iarna.
  2. Crează iluzia de volum. Atât pereții, cât și mobilierul în culoare albă ajută la extinderea vizuală a camerei, spre deosebire de alte culori. Mobilierul alb este cel mai bun prieten al oricărei camere, indiferent de mărime.
  3. Este practic. Praful este mai vizibil pe o culoare întunecată decât pe alb. De asemenea, albul este o culoare standard de vopsea pe care o poți găsi oriunde, așa încât, mobilierul alb durează mult timp, deoarece este ușor de întreținut. Pentru detalii poți folosi niște flori în tonalități de roz pal ce vor contribui și mai mult la crearea unui cadru cald, plăcut și original, sau poți opta pentru varianta clasică. Orice culoare caldă ce ți se pare frumoasă poate fi încercată atâta timp cât articolele colorate de decor nu eclipsează frumusețea simplă și naturală a albului.
  4. Mobilierul alb reflectă mult mai bine lumina naturală, mai ales dacă suprafața lui este una lucioasă. Dacă și ferestrele din încăpere permit acest lucru, lumina naturală va pătrunde în orice colț al camerei, chiar și în zilele mai înnorate.