Principiile feng shui în bucătărie

Principiile feng shui în bucătărie
Feng shui este o practică străveche, dar care a devenit foarte populară și în designul interior occidental în ultimele decenii.
 
Iată câteva sfaturi despre cum să aplici principiile acestei filozofii în amenajarea bucătăriei tale.
 
Găsirea culorilor potrivite pentru bucătărie a devenit acum un aspect foarte important, bucătăria fiind un spatiu multifuncțional, conceput atât pentru gătit și servit masa, cât și pentru socializare.
 
Deoarece bucătăria este reprezentată de elemental de foc, veți dori să evitați roșul și portocaliul, deoarece acest lucru va provoca un dezechilibru energetic în cameră.
 
Dar ce culoare ar trebui să folosești în bucătărie? Ei bine, conform principiilor feng shui cel mai bine este să adoptați o atitudine neutră. Există o gama întreagă de culori neutre din care să alegeți, de la elegantul alb (fildeș, alb cretă sau alabastru) până la nuanțe de gri- beige, cum ar fi taupe sau gri piatră.
Introducerea elementelor metalice în amenajarea bucătăriei este un alt principiu feng shui conform căruia metalul induce starea de calm, claritate în gândire și productivitate sporită.
 
Soluțiile de depozitare ar trebui să fie foarte bine gândite și orice obiect trebuie să aibă un loc al său, oricât de mic sau nesemnificativ ar putea părea. Teoria Feng shui presupune că spațiul tău de locuit reflectă viața ta. Prin urmare dacă ai casa aglomerată, la fel va fi și mintea și corpul tău.
 
Corpurile suspendate ale mobilierului ar trebui să fie construite până la tavan, pentru a împiedica sha chi-ul (energia negativă) să se acumuleze în spațiul creat între corpuri și tavan. De asemenea, ușile cu vitrină nu numai că ne “obligă” să menținem curățenie în interiorul corpurilor, dar acest lucru ajută și la îmbunătățirea chi-ului pozitiv din casa ta. Dezordinea absoarbe energia pozitivă din orice spațiu.
 
Pentru a avea o vibrație bună în bucătărie, mai ales dacă este una mică, iluminatul este vital. Evitați becurile cu lumină rece și este recomandat să aveți două sau trei surse de iluminat diferite, inclusiv lumina naturală de la ferestre. Folosirea unei oglinzi, în special în spațiile restrânse ar putea oferi oportunitatea de a extinde perspectiva spațială și de a aduce mai multă lumină.
 
O bucătărie feng shui este un spatiu de gătit armonios. Când bucătăria ta este echilibrată și are un flux de energie pozitiv, viața este mai bună.
Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.