Care sunt tendințele pentru mobilierul de bucătărie în 2023?

Care sunt tendințele pentru mobilierul de bucătărie în 2023?

Dacă aveți în plan să mobilați bucătăria, trebuie să știți care sunt tendințele în 2023 când vine vorba de culori, materiale, aparatură și sisteme. Am cules ideile de la experții în design de bucătarii și unele rezultate sunt surprinzătoare.

Atât în camera de zi cât și în bucătărie se folosesc adesea accente de culoare, dar o culoare nouă își face apariția în tendințe pentru anul 2023- este vorba de roz zmeură. Aceasta culoare creează un adevărat factor wow în bucătărie, adăugând în același timp căldură pentru lunile mai reci. Rozul zmeură se combină foarte bine cu material natural, cum ar fi podele din lemn sau blaturi cu textură lemnoasă.

Acum că petrecem din ce în ce mai mult timp în bucătăriile noastre, pentru multe alte sarcini decât gătitul, tot mai multe persoane doresc să încorporeze o insulă multifuncțională în designul bucătăriei lor. Insula poate schimba total modul în care vă folosiți bucătăria, ea devenind acum spațiu de lucru de acasă, loc pentru scris teme, zona informală de luat masa și pentru socializare.

În ceea ce privește blaturile, tendința este de “mix and match”. Se folosesc texturI și materiale diferite, în funcție de scopul blatului respectiv. De exemplu, quarț-ul este ideal pentru zona de gătit și în apropiere de chiuvetă, în timp ce pe insulă se poate folosi un blat cu furnir de lemn sau cu o textură mai moale și mai atrăgătoare.

Cu toții am fost atrași de tonurile inspirate de natură în ultimii doi ani, iar acest lucru vă continua și în 2023 și mai departe. Verdele, culoarea vieții și a vitalității, este alegerea perfectă pentru cei care doresc să umple cu energie pozitivă spațiul lor de gătit.

Mai întâi a fost cuprul și auriul, iar acum oțelul negru este metalul din bucătăriile anului 2023. Secretul în combinarea metalelor este să nu faci exces, deoarcere mobilierul poate părea prea încărcat. De exemplu mânerele cu finisaj cupru sau aurii arată grozav cu electrocasnice negre. Alăturarea negrului cu un metal mai moale și mai cald ajută la echilibrarea aspectului general.

Deși toate aceste sfaturi vă îndrumă în direcția corectă, trebuie să vă asigurați că bucătăria este un spațiu de care vă bucurați cu adevărat. Tendințele vin și pleacă, dar atunci când invesiți într-un mobilier de bucătărie nou, veți dori să o iubiți pentru mulți ani.