De ce au farmec locuințele decorate în stilul vintage

De ce au farmec locuințele decorate în stilul vintage

Stilul Vintage este întotdeauna ceva aparte. Deși a fost  ignorat în detrimentul designului modern, acesta a revenit în atenția maselor datorită farmecului său, industria oferind din ce în ce mai multe opțiuni de mobilă din acest spectru. Însă, motivele pentru a vă decora locuințele astfel sunt mai multe. Vă spunem și noi câteva. 

  1. Casa voastră va spune o poveste. Dacă investiți în stilul vintage, aduceți în locuința voastră bucăți de istorie, gata să fie descoperite. 
  2. Calitate garantată. În general, acest tip de mobilier este construit cu multă grijă și atenție, ca o comoară care trece testul timpului. Totodată acesta este stilul care vă învață să începeți să apreciați imperfecțiunile.  
  3. Există diversitate. Vintage nu înseamnă o singură epocă, înseamnă tot ce e istoric, așa că puteți combina povești din toate timpurile pentru a vă crea propria istorie. 
  4. Puteți să vă jucați cu contrastele, chiar dacă este vorba de a îmbina vechiul cu noul. Contrastele sunt mereu o idee bună pentru că atrag atenția asupra decorului. Pe lângă asta, chiar și spațiile moderne pot fi puse în evidență de decorurile tradiționale, oferind, în final, o locuință interesantă, distractivă și cu adevărat originală. 
  5. Obiectele vintage trec testul timpului. Asta pentru că prin definiție, vintage înseamnă clasic, iar clasicul este mereu în tendințe, deci nu puteți da greș cu el. 
  6. Stilul vintage este cu adevărat unic. Piesele de mobilier nu vor fi niciodată la fel, precum în cazul celor la comandă. Ba mai mult, mobilierul în stilul vintage poate fi făcut și la comandă, pentru ca personalitatea voastră să fie reflectată până la cele mai mici detalii. Fronturi care se potrivesc cu stilul, picioare de lemn lucrate manual, mânerele și accesoriile de fier. Chiar dacă piesele sunt noi, pot aduce farmecul vechiului în locuință, oferindu-i un strop de unicitate.  

Pentru a avea o locuință vintage cu adevărat specială, trebuie însă să țineți cont că în cazul ei simplitatea este cheia. Nu trebuie să combinați prea multe modele, culori sau obiecte. Puneți în valoare vechiul, cu detalii noi și bucurați-vă de un ”acasă” așa cum vă place.