De ce să vă decorați locuința în stilul Shabby Chic

De ce să vă decorați locuința în stilul Shabby Chic

Am vorbit de multe ori aici pe subiectul mix-ului dintre estetic și funcțional. Astăzi vă povestim despre un stil a cărui principal avantaj este chiar abilitatea de a aduce un echilibru între relaxare și frumusețe. Shabby Chic este nota de eleganță presărată cu un farmec artistic pe care o căutați. 

Prietenos, călduros, primitor, sunt doar câteva dintre cuvintele care definesc cu ușurința stilul care nu doar că se folosește de imperfecțiuni, dar le și sărbătorește, le folosește pentru a pune în valoare obiectele de design.

Însă atunci când v-ați hotărât că acesta este stilul care vi se potrivește cel mai bine, trebuie să aveți în vedere faptul că nu este tocmai ușor să faceți spațiile să pară aranjate și structurate. De aceea v-am pregătit mai jos câteva sfaturi:

Culori neutre pentru background. În acest fel este mult mai ușor să echilibrați designul, ținând cont de faptul că piesele din stilul Shabby Chic sunt colorate și impunătoare.

Mobilier cu accent vintage. Cu ajutorul lui veți aduce cu adevărat farmecul la care visați. Piesele unice, vechi sau noi, făcute la comandă, sunt cele care vor defini stilul.

Mix de accesorii. Aceasta este partea cea mai distractivă. Pentru un aer boem puteți alege pături, covoare, perne, artă vizuală și obiecte de decor. Alese cu grijă, ele sunt instrumente perfecte pentru a crea un loc confortabil, relaxant. 

Elemente naturale. Acestui stil îi sunt caracteristice spațiile luminoase, aerisite, încăpătoare, cu multe elemente din afară. Plante, accesorii din lemn, bambus sau chiar și pietre, vă puteți juca cu toate pentru a crea un ”acasă” special, unic, care să vi se potrivească.  Dacă îl realizați a la carte, stilul Shabby Chic este de-a dreptul fermecător. Este genul de locuință care pare să fie stilizată fără efort.