Cum să-ți decorezi casa în stilul retro

Cum să-ți decorezi casa în stilul retro

Noi credem că a ,,ieși din tipar” în ceea ce privește mobila, înseamnă stilul retro 

Acest stil este ușor nonconformist, cool, un trend al anului 2019, dacă ne întrebați pe noi.

Latura nonconformistă își are rădăcinile în societatea anilor ‘60, când tinerii promovau libertatea și pacea în lume. De atunci, toate s-au schimbat, inclusiv stilurile în care oamenii își amenajau interioarele locuințelor. Dacă în trecut oamenii cumpărau piese diferite de mobilă și le organizau astfel încât să fie cât de cât estetice, dar perfect funcționale, astăzi, stilul retro reia valorile anilor ‘60 și le transformă în design-uri unice, neobișnuite, spectaculoase.

În general, stilul retro înseamnă forme clare, bine structurate și lustruite, tapet cu motive geometrice, culori puternice și materiale ușoare precum plasticul. Știți că doriți să vă comandați o mobilă de bucătărie în stil retro când vreți nuanțe îndrăznețe, culori explozive, care exprimă vitalitate și energie. Dacă în bucătăria voastră există culori acromatice, roșul, nuanța de mentă, specifică stilului sau tapetul cu cercuri va da o notă impresionantă încăperii.

De exemplu, scaunul pe care l-am creat de culoarea galben – lămâiță. Este vedeta bucătăriei pentru că are o formă unică față de toate celelalte piese ale mobilei, culoare specială și elementele de design (picioarele scaunului, șezutul).

O bucătărie în stilul retro va atrage mereu privirea tuturor celor din încăpere.

Fie pentru că aceste culori vor anima spațiul, fie datorită unei piese diferite față de celelalte corpuri ale mobilei. Inedit, frumos și practic, nouă ne place mult stilul retro. Vouă?