Idei pentru amenajarea bucătăriei tale

Idei pentru amenajarea bucătăriei tale

Când vine vorba de bucătăria ta, tot ce îți poți dori este să fie chic și practică. Ai nevoie de spații de depozitare, un blat pe care să pregătești preparatele pentru a fi gătite, electrocasnice moderne și, bineînțeles, spațiu în care să poți dansa până când se fierb pastele sau se coace prăjitura.

Insidecor îți propune câteva idei prin care îți poți amenaja bucătăria, în așa fel încât toate dorințele tale să se potrivească într-un design cât mai plăcut și util.

  • Bucătăriile în formă de U 

O bucătărie compactă care îți oferă un spațiu în care te poți desfășura mai ușor. Mobilierul de bucătărie în formă de U se aranjează pe trei pereți, lăsând centrul încăperii gol. Avantajul acestui model este că poți folosi corpuri suspendate pentru depozitarea veselei de la părinți, oalei de sarmale și produselor necesare gătitului. Totodată, mobilierul fiind în jurul tău, este mult mai simplu să ajungi de la aragaz la frigider sau de la un corp suspendat la blat. Tipul acesta de mobilier de bucătărie îți oferă o mobilitate și o ordine pe care cu toții ni le dorim.

  • Bucătăriile în formă de L

Când spațiul este ofertant, mobilierul aranjat în forma unui L este varianta cea mai potrivită. Acest model se poziționează pe doi pereți apropiați, cu o muchie comună. De aceea se mai numește și bucătărie pe colț. Este un model destul de utilizat, deoarece pe un perete pot fi aranjate electrocasnicele (aragazul, frigiderul, chiuveta), pe când pe celălalt perete rămâne blatul gol pentru spațiul destinat pregătirii mâncării. Toate obiectele fiind la locul lor, îți oferă o armonie perfectă, care îți va bucura privirea în fiecare dimineață, la cafea.

  • Bucătăriile tip peninsulă

Când spațiul nu este extrem de generos, bucătăria tip peninsulă e ideală. O variantă bună pentru a câștiga spațiu în bucătăria ta, deoarece vei avea trei laturi libere ale mesei, pe lângă care te poți învârti, cea de-a patra fiind lipită de peretele suport. În ultimul timp, tot mai multe bucătării apelează la insule și peninsule pentru că spațiul are multiple beneficii, poți găti pe insulă, poți lua masa sau poți sta linistit la laptop.

Insidecor îți crează mobilierul la comandă, în funcție de spațiul tău și de obiceiurile proprii. Te așteptăm în showroom-urile noastre, să hotărâm ce amenajare se potrivește perfect la tine acasă!