Stilul tradițional în design-ul interior

Stilul tradițional în design-ul interior

Săptămâna aceasta Insidecor îți prezintă piesele de mobilierculorile și materialele care se folosesc la o amenajare în stilul tradițional. Micile detalii fac diferența dintre un design tradițional și unul rustic, de aceea trebuie să fim atenți la forme, la nuanțe și la mixurile de materiale pentru a reuși să creăm un spațiu cu un ambient confortabil și primitor. Stilul tradițional se bazează pe ordine, simplitate și armonie.

Mobilierul

Fiind un design care își păstrează farmecul de-a lungul timpului, mobilierul trebuie să fie lipsit de detalii kitsch și cât se poate de simplu. Piesele de mobilier trebuie să aibă linii fine de design pentru a reda un aer clasic și simetric încăperii tale. Chiar mai mult. În final, să spună o poveste frumoasă care să poată reda un decor sofisticat și unic.

Culorile

Totul trebuie să fie subtil și să nu iasă în evidență brutal. Paleta cromatică a stilului tradițional este alcătuită din culori calde și neutre, care să relaxeze ochiul privitorului. Nuanțele cele mai folosite sunt albul, cremul, griul și nuanțele lemnului. Principala caracteristică a acestui stil este existența predominantă a texturii lemnului.

Materiale 

Datorită lemnului prezent în acest mod de amenajare, materialele cele mai folosite sunt cele cu o durabilitate mai crescută, adică mahonul sau lemnul de stejar. Simetria este un detaliu important când vine vorba de stilul tradițional și elementele din lemn care se completează cu o canapea tapițată sau cu un covor cu un model simplu. Dacă sunt folosite elemente înflorate sau cu dungi stilul tradițional este atins cu succes.

Dacă îți plac spațiile ordonate, cu o doză de rafinament stilul tradițional este perfect pentru casa ta. Detaliile antice și vintage sunt cheia succesului în acest gen de amenajări. Consilierii Insidecor, îți pot crea mobilierul ideal, tradițional și unic doar prin vizita ta în showroom-urile noastre din Timișoara. Nu mai ezita, începe acum o poveste nouă în casa ta.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.