Ce trebuie să faceți pentru a avea o casă mai luminoasă

Ce trebuie să faceți pentru a avea o casă mai luminoasă

Lumina naturală face o casă mai luminoasă și strălucitoare oferind senzația de mai mult spațiu. Așadar, fie că îți renovezi casa, adaugi o extensie sau pur și simplu cauți trucuri inteligente de design, ai ajuns la locul potrivit.

În primul rând, culoarea pereților ar trebui să fie cât mai deschisă, sugerăm o combinație între culori pastelate și tonuri de alb. Albul face un spațiu să pară mai luminos, deoarece reflectă lumina naturală care intră în cameră, mai degrabă decât să o absoarbă.

Evitați să folosiți vopsea albă strălucitoare pe pereți, deoarece poate face ca un spațiu să se simtă rece. O nuanță simplă va crea un efect mult mai cald.

Un alt truc este să pictați tavanul cu nuanțe mai deschise decât pereții pentru a crea iluzia de înălțime și spațiu. O vopsea cu un finisaj satinat va ajuta la reflectarea luminii mai mult decât una mată.

Acordați o atenție deosebită jaluzelelor și perdelelor, deoarece ferestrele cu acest tip de aplicații întunecate pot împiedica lumina să intre în casă.

Pentru zonele în care lumina naturală nu poate ajunge, cum ar fi colțurile de încăpere sau coridoarele, se poate folosi lumina artificială. Contrar așteptărilor, lumina artificială nu o va absorbi pe cea naturală, ci o va spori.

Instalarea întrerupătoarelor cu niveluri de intensitate, vă vor permite un control mai mare asupra luminii încăperii. Podelele de lemn, ceramică sau piatră cu un finisaj lustruit vor reflecta mai multă lumină dacă nu vor fi acoperite de covor. Totuși, dacă preferați să aveți covor, optați pentru o culoare cât mai deschisă și neutră.

O altă metodă foarte eficientă pentru a avea o casă cât mai luminoasă este să folosiți multe oglinzi, acestea reflectând foarte bine lumina. Puteți opta inclusiv pentru un mobilier alb care are incluse cât mai multe oglinzi.

Consilierii de la Insidecor vă pot ajuta să înțelegeți cum vă puteți folosi de un mobilier la comandă, făcut special pentru locuința dumneavoastră, astfel încât să aveți parte de mai multă lumină.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.