Ce culoare ar trebui să alegem pentru mobilierul din camera copilului?

Mobilier pentru camera copiilor Insidecor

Culorile diferite pot avea efecte diferite. Acestea ne influențează starea de spirit și comportamentul mai mult decât credem. De aceea, alegerea celor mai potrivite nuanțe pentru mobilierul din camerele copiilor este deosebit de importantă. 

Culorile calde ajută la crearea unui mediu confortabil și intim. Cu toate acestea, ele trebuie utilizate cu moderație, deoarece o parte din ele, stimulează și energizează mintea, ceea ce este benefic în timpul zilei, dar nu atât de avantajos în timpul nopții.

În schimb, culorile reci, au un efect calmant, deci pot crea efectul unei camere relaxante și spațioase. Dar, în ciuda acestui fapt, nu sunt deosebit de primitoare, deoarece pot face ca acel spațiu să pară mai întunecat.

Mobilierul roșu este o alegere complicată. Într-o oarecare măsură, roșul este o culoare interesantă, care poate să crească energia celor mici . Totuși, poate fi, de asemenea, puțin prea obositor pentru ochi, provocând dureri de cap și scăderea concentrării. Cel mai bine este să folosiți această culoare pentru alte părți ale casei. Puteți introduce mobilier roșu în camera copiilor sub formă de accesorii mici sau pentru a da o pată de culoare acelui spațiu.

Nuanțele de roz sunt folosite mai ales pentru camera fetelor. Dar, după cum se dovedește, nu este recomandat ca atât mobilierul, cât și pereții să fie în această culoare. Așa că folosiți-o cu moderație. Mobilierul în nuanțe de roz va crea o atmosferă sofisticată, dar și calmă.

Portocaliu și galben sunt culori pozitive și vesele. Sunt asociate cu fericirea și ajută concentrarea. Cu toate acestea, prea mult galben sau portocaliu poate fi supra-stimulant, așa că folosiți-le pentru accente sau accesorii. Puteți utiliza mobilier în aceste două culori pentru a adauga o vibrație uimitoare și însorită în orice cameră.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.