Cromatică specială pentru bucătărie

Sfaturi de curățare și întreținere a mobilierului din PAL, MDF și lemn masiv, Mobilă bucătărie pe colț, Insidecor Timișoara

Este uimitor modul în care utilizarea a două culori simple, de bază, poate crea, aproape instant, încăperi care sunt atât contrastante cât și rafinate. Albul și negrul sunt două astfel de culori care formează o imagine vizuală îndrăzneață.

Bucătăria în combinația cromatică alb-negru va rămâne mereu în topul preferințelor.  Fiind o paletă cromatică clasică, mobilierul în aceste două non-culori se va potrivi oricărui tip de amenajare interioară. De la glamour la vintage și de la minimal la tradițional.

Totuși, acestui tip de design îi pot fi aduse mai multe modificări, cum ar fi folosirea unei palete mai largi de nuanțe sau combinații dintre cele două non-culori. De exemplu, o cromatică gri puternică poate înlocui negrul, în timp ce albul cremos poate fi folosit în locul celui clasic pentru a crea un aspect inedit.

Echilibrul este, probabil, cel mai important aspect de luat în calcul. Majoritatea consideră că trebuie să existe o împărțire, mai mult sau mai puțin, de 50-50 între ambele nuanțe. Noi vă propunem să folosiți albul ca o componentă principală și negru ca o culoare care evidențiază caracteristicile specifice ale mobilierului și produce acel efect ,,wow’’. Acest lucru este valabil mai ales în cazul bucătăriilor mici în care prea mult negru va da impresia de spațiu mic. În cazul celor care beneficiază de mai mult spațiu, puteți folosi această proporție, mai ales dacă există zone prin care lumina poate intra.

De asemenea, o pată de culoare este mereu binevenită. Orientați-vă spre culori cât mai vii și calde, spre exemplu galben. Acestea vor adăuga o notă luminoasă întregului decor.

Există o mulțime infinită de posibilități pentru integrarea albului și negrului în designul bucătăriei dumneavoastră.