Spațiile mici, o provocare?

Spațiile mici, o provocare

Spațiile mici, fie că e vorba de garsoniere sau apartamente, pot fi amenajate funcțional.

Lipsa spațiului nu înseamnă lipsa personalității și originalității. Noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi și trucuri care îți vor fi de folos în obținerea rezultatului dorit.

Cele mai importante aspecte sunt cele legate de alegerea paletei cromatice pentru pereți și mobilier, alegerea unui număr limitat de elemente de decor, păstrând, astfel, totul într-o manieră cât mai minimală. Poți crea o atmosferă caldă, folosind culori deschise, de preferat alb, nuanțe de bej, crem sau culori pastelate, mai ales în ceea ce privește zugrăvirea pereților, pentru a face spațiul să pară mai mare, mai luminos.  

Piesele de mobilier este recomandat să aibă un aspect cât mai minimalist, dar modern în același timp, iar dulapurile să aibă o înălțime mai mare decât lățime. Alege un mobilier compact care poate îndeplini mai multe funcții, astfel spațiul fiind bine compartimentat. Un alt criteriu de luat în calcul este amenajarea pe verticală, simplu de realizat cu ajutorul mobilierului pe înălțime, al rafturilor suspendate și al tapetului cu imprimeuri în dungi.

Un alt truc cunoscut pentru a da impresia de spațiu este folosirea oglinzilor.

Pentru un efect original, poți grupa pe un perete mai multe oglinzi de diferite forme.

Oglinzile își găsesc locul nu doar în baie, ci și în dormitor, în sufragerie și chiar în bucătărie. Deoarece reflectă lumina și crează iluzia de spațiu mai mare, la fel de recomandate sunt și finisajele din sticlă (pereți, rafturi sau obiecte de decor).

În locul covoarelor mari și pufoase, pune carpete mici, decorate cu motive tradiționale stilizate!

Un aspect, de altfel foarte important este lumina. O cameră mică și, pe deasupra, luminată prost, va crea senzația unei peșteri. Ferestrele nu trebuie blocate cu nimic.

Dacă ai un apartament luminos, ai deja un avantaj. O cameră bine luminată de o sursă de lumină naturală va părea mult mai mare decât una mai slab luminată.            

Renunță la draperiile din materiale opace sau în nuanțe mult prea închise și eliberează, pe cât posibil, zona din fața ferestrei de obiecte de mobilier sau obiecte de decor masive.

Un alt truc de amenajare, care nu implică cheltuieli, este păstrarea ordinii și renunțarea la obiecte care nu au o utilitate, ba chiar aglomerează inutil. Deci o cameră dezordonată pare mult mai puțin spațioasă decât una în care lucrurile au un loc bine stabilit. Acest lucru este valabil atât în cazul mobilierului, cât și în cazul accesoriilor sau obiectelor de decor.

Sperăm că sfaturile noastre vă sunt de folos și nu uitați că simplitatea este marea câștigătoare în amenajările interioare.