Cum alegem mobilierul potrivit pentru fiecare încăpere din casă?

Bucătărie cu blat compozit Insidecor, Cum alegem mobilierul potrivit pentru fiecare încăpere din casă?

Atunci când discutăm despre mobilierul din locuință, fiecare încăpere din casă are întrebuințări diferite și, totodată, nevoi diferite. Astfel, materialele din care sunt fabricate obiectele de mobilier sunt foarte importante atunci când alegem să ne redecorăm casa.

Un prim pas după decizia de a redecora locuința este stabilirea exactă a nevoilor, a spațiului disponibil și stilul care se potrivește cel mai bine, precum și culorile. Apoi urmează stabilirea unui buget, iar când discutăm despre banii investiți în mobilier, trebuie avută în vedere și durata de viață a mobilei.

Ce mobilă alegem în baie?

MDF-ul (firba de densitate medie) este fabricat din lemn compozit mărunțit fin, apoi presat. Datorită desintății mari, acesta poate fi frezat, obținând astfel fronturi decorative frumoase ce pot imita stilul lemnului masiv. Acestea pot fi apoi vopsite sau înfoliate.În cazul băii, recomandat este mobilierul din MDF vopsit, datorită rezistenței ridicate pe care o are la aburi și apă. Materialele fără cant sunt cele mai rezistente în aceste condiții pentru că nu permit infiltrarea apei ce duce la distrugerea materialelor de calitate mai slabă. Blatul corian este, de asemenea, recomandat în cazul mobilierului de baie.

Materiale potrivite pentru mobilierul de bucătărie

Bucătăria este locul în care utilul trebuie să se îmbine cu plăcutul, astfel că mobilierul de bucătărie trebuie să fie pe gustul proprietarului, atât ca design (modern, clasic, rustic, etc.) cât și ca funcționalitate. Corpurile trebuie să fie încăpătoare pentru a putea depozita în ele toate cele necesare unei bucătării, iar mobilierul trebuie să fie adaptat nevoilor fiecărei familii.

În funcție de bugetul propus, pentru bucătărie, materialele indicate sunt blatul termorezistent, compozitul, corianul, un material de top care nu se distruge în timp și poate face față cu ușurință la obiecte fierbinți precum oale sau ustensile. În cazul mobiliei, în bucătărie expunerea la umezeală este mai mică decât în cazul băii, astfel că se poate opta atât pentru mobilier din MDF vopsit, cât și pentru mobilier din MDF înfoliat sau chiar lemn masiv.

Când este mobilierul din PAL o soluție potrivită?

PAL-ul sau plăcile aglomerate de lemn este compus din bucăți de lemn tocate mărunt, amestecate cu rășini și apoi presate. Bucățile din plăcile de PAL nu sunt la fel de fine ca cele din plăcile de MDF. Stratul exterior al unei plăci de PAL este neted și se poate finisa cu melamina, furnir sau cu un lac.

PAL-ul este cel mai folosit material în industrie datorită costurilor reduse. Și durata de viață a acestuia este redusă considerabil. Mobilierul din PAL este indicat numai pentru interior, deoarece se distruge ușor din cauza soarelui sau apei. Mobila din PAL este recomandată pentru încăperi în care mobilierul va fi schimbat mai repede decât în mod obișnuit, cum ar fi camera copilului. Pentru mobilierul din hol, din dormitor sau cel din spații comerciale, trebuie stabilit în primul rând un buget. Mobilierul din aceste încăperi trebuie să fie atât funcțional, adaptat la nevoi, cât și plăcut, pentru a reflecta personalitatea.