Cum ne decorăm casa în stilul scandinav

Mobila colț bucătărie, Insidecor Timișoara, Cum ne decorăm casa în stilul scandinav, Mobila colț bucătărie, Insidecor Timișoara

Culorile deschise și lumina predomină design-ul de interior dezvoltat în țările nordice în urmă cu mulți ani. Din cauza zilelor mohorâte și întunecate specifice zonei, stilul scandinav se bazează pe confort, încăperi deschise, în care predomină albul, menit să creeze luminozitate și spațiu în locuințele de dimensiuni mai puțin generoase sau mai mult sau mai puțin întunecate.

Arhitectura scandinavă se axează în special pe spații deschise și luminoase, iar design-ul de interior a răspuns la nevoia nordicilor de cât mai multă lumină prin culori neutre și mult alb care creează o atmosferă deschisă și primitoare în orice locuință.

Design-ul de interior specific țărilor nordice îmbină elemente rustice specifice Scandinaviei cu simplitatea eficientă a stilului minimalist. Practic, dar sofisticat în același timp, stilul te invită la relaxare atunci când intri în locuință, după un principiu simplu: acasă este locul în care stresul cotidian nu își are locul.

Ce mobilier alegem pentru stilul scandinav?

În materie de mobilier, funcționalismul este stilul definitoriu. Cu linii simple și în culori neutre precum alb sau gri deschis, obiectele de mobilier nu trebuie să ocupe mult loc în încăpere, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu în casă.

Inspirată din design-ul minimalist, mobila trebuie să fie ultra-funcțională, iar canapelele și fotoliile joase și confortabile îndeamnă mereu la relaxare.

Scandinavii optează pentru mobilier fabricat din lemn, cu cât mai puține elemente de decor și accesorii din fier forjat sau sticlă.

Culori specifice design-ului de interior nordic

Culorile predominante în acest stil sunt albul și griul, însă paleta cromatică mai poate include și pasteluri de verde, albastru și roz. Pentru a evita monotonia, se poate opta pentru un strop de culoare cum ar fi o canapea sau un fotoliu de tip ou – caracteristic design-ului nordic – într-o culoare vie, care va da dimensiune oricărei încăperi.

Decorațiunile sunt cele care completează acest timp de design perfect. Aici se poate opta pentru elemente decorative minimaliste, din fier forjat sau lemn dar și pentru perne decorative cu diverse modele.

Covoarele cu motive etnice sunt cele care completează perfect un astfel de stil, însă se pot alege și texturi diferite, în funcție de gusturi.

Nu uitați însă de lumină; lampadare, veioze decorative din sticlă și lumânări vor da viață camerelor preferate. Puteți înlocui draperiile opace cu perdele vaporoase și puteți adăuga în locuință și câteva plante.

Design-ul de interior scandinav este inspirat din mentalitatea nordică care ridică viața echilibrată la rang de artă, după un principiu simplu și foarte ușor de urmat: nici prea mult, nici prea puțin.