Fie că avem antichități, fie că deținem mobilă la comandă sau gata făcută, cu toții ne dorim ca obiectele de mobilier să aibă o viață cât mai îndelungată și să arate cât mai mult timp ca noi sau să-și păstreze farmecul care ne-a făcut să le achiziționăm. În același timp, vrem să avem o casă curată. Pentru toate acestea trebuie să folosim produse minim invazive, materiale fine și să acordăm o atenție deosebită la detalii.
1. Un prim pas în menținerea longevității mobilei noastre constă în alegerea obiectelor de decor. În cazul acestora, suprafața care atinge mobila trebuie să fie netedă, pentru a evita zgârieturile. Acest lucru este valabil în cazul mobilei din sufragerie sau dormitoare. În cazul bucătăriei, pe lângă acest aspect, trebuie să avem grijă atunci când folosim ustensile de gătit pentru că acestea pot avaria materialul din care este realizat mobilierul.
2. Inspecția periodică a obiectelor de mobilier. Adică, din când în când, trebuie să verificăm șuruburile, balamalele, mânerele, pentru a ne asigura că nu sunt slăbite. În caz contrar, ele pot dăuna mobilei. Însă dacă le înlocuim la timp, dulapurile nu vor avea de suferit. Curățarea mobilei depinde de materialul din care este alcătuită. Totuși, trebuie să avem grijă să folosim microfibră.
3. Atunci când vine vorba de vopsitul mobilei, cel mai bine este să vă consultați cu producătorul. Asta pentru că fiecare obiect este creat diferit și finisat diferit, iar cei care l-au realizat știu cel mai bine ce produse pentru vopsire și polizare i se potrivesc. Astfel, atunci când cumpărați mobilă, asigurați-vă că primiți și instrucțiuni de curățare și întreținere, pentru ca obiectele din locuința voastră să aibă o viață lungă și frumoasă.