Mobilier clasic pentru o locuință elegantă

Blatul mobilierului Insidecor, Mobilier clasic pentru o locuință elegantă

Design-ul clasic are un farmec aparte, care amintește de eleganța unui muzeu. Adesea cu mici detalii florale sculptate sau care se regăsesc în mânere, mobilierul specific stilului clasic se caracterizează prin claritatea formelor și a reușit, de-a lungul timpului, să rămână în rândul preferințelor marilor creatori, dar și a celor care își redecorează locuințele.

De cele mai multe ori, stilul clasic este definit de obiecte de lemn, metal, materiale textile și uneori chiar plastic.

Culorile specifice stilului clasic

Design-ul clasic nu are o paletă cromatică variată, specifice stilului fiind culori precum alb, crem și nuanțe de lemn natural. Mobilierul în culori neutre poate fi cu ușurință completat cu obiecte decorative patinate, aurii sau cu lucrări de artă impunătoare.

Cum amenajăm o bucătărie în stil clasic

Bucătăria a devenit, în timp, una dintre încăperile centrale ale casei, deoarece aici ne putem petrece mult timp alături de cei apropiați, gătind unele dintre cele mai delicioase preparate. Astfel, mobilierul trebuie să îmbine utilitatea cu personalitatea într-o armonie deosebită.

Mobilierul de bucătărie poate fi alb, simplu, cu câteva detalii care să accentueze subtil eleganța stilului clasic. Puteți opta și pentru amplasarea unei mese în bucătărie, aceasta fiind una din elementele principale ale desing-ului.

În ceea ce privește blatul, acesta poate fi realizat din lemn sau din alte materiale impunătoare precum marmura, granitul sau compozit.

Mobila din lemn masiv sau din MDF poate fi completată cu uși cu sticlă sau elemente perforate menite să completeze design-ul ușor romantic.

Living-ul este inima locuinței, iar amenajarea acestuia în stil clasic setează tonul ambiental pentru întreaga locuință. Câteva elemente specifice acestui stil sunt, pe lângă mobilierul caracteristic, fotoliile mari care îndeamnă la relaxare, adesea realizate din piele sau materiale similare. Pentru a completa design-ul clasic puteți alege câteva draperii opace.

Dormitorul, cel mai relaxant loc din casă

Pentru cea mai liniștită cameră din casă puteți alege culori pastelate, care să creeze o atmosferă de liniște și relaxare. Astfel, pentru mobilier poți alege o nuanță caldă precum un alb-unt sau un bej deschis, pe care îl poți completa ulterior cu decorațiuni textile în culori puternice cum ar fi roșul cărămiziu, nuanțele de maro sau cele de galben-muștar.

Design-ul clasic nu va ieși niciodată din modă, fiind unul impunător, elegant, trecând testul timpului cu brio ani la rând.

Acest site folosește cookie-uri. Prin navigarea pe acest site, îți exprimi acordul asupra folosirii cookie-urilor.