Când decidem să cumpărăm un anumit tip de mobilier pentru locuință, avem mai mulți factori de luat în calcul: dimensiune, model, potrivirea cu aspectul camerei și materialul din care este confecționat. Alegerea materialului este o decizie mai mult bazată pe preferințe sau pe design-ul piesei de mobilier respective. Fie că vorbim despre MDF, PAL sau lemn masiv, acestea vin la pachet cu o serie de avantaje.
Mobilierul din PAL
Mobilierul din PAL este tot mai des întâlnit în rândul preferințelor persoanelor care își doresc o schimbare sau încep un proiect de la 0, deoarece este o alegere accesibilă din toate punctele de vedere. Denumirea de PAL este prescurtarea de la Plăci Aglomerate de Lemn și reprezintă o placă tri-strat realizată din lemn tocat mărunt, amestecat cu clei, iar apoi presat la cald.
Are un preț avantajos, se găsește în majoritatea magazinelor de mobilă și permite fabricarea a sute de modele de mobilier într-o mulțime de culori și nuanțe. Este ușor de întreținut și poate fi șters cu aproape orice soluție de curățare. Mobilierul din PAL poate fi transportat cu ușurință în cazul în care vă doriți să redecorați încăperea sau locuința, iar asamblarea și/sau dezmembrarea lui reprezintă un proces la fel de ușor. Cel mai des, materialul PAL este folosit pentru dressing, camera copiilor, hol, living, dormitor, dulapuri cu uși clasice, dulapuri cu uși glisante, mobilă grădiniță și școli, mobilier farmacii, mobilă pentru spații comerciale etc.
În plus, este un material care se potrivește foarte bine în decorurile moderne, minimaliste. Un alt avantaj este faptul că mobilierul din acest material este mai permisiv din punct de vedere al decorului general, permițând asocierea și cu piese din alte materiale.
De asemenea, dacă vă schimbați preferințele în timp, mobilierul din PAL poate fi foarte ușor înlocuit. De asemenea, mobilierul din PAL este ecologic deoarece, pentru realizarea sa sunt folosite, de cele mai multe ori, resturi care, în mod normal, nu ar mai fi de niciun folos.