Cum ne redecorăm locuința în stilul boem

Cum ne redecorăm locuința în stilul boem

Stilul boem în design-ul interior a pornit din nevoia de a adapta o personalitate nonconformistă, a unei filozofii diferite, la un spațiu de locuit. În trecut, design-ul boem se regăsea în locuințele artiștilor, însă, în timp, acest design a câștigat tot mai multă popularitate.

Design-ul îmbină într-un mod foarte plăcut elementele etnice cu culorile vibrante și materialele delicate precum mătasea sau catifeaua alături de covoare țesute și elemente decorative cu aspect învechit.

Stilul boem de decorațiuni interioare nu seamănă cu niciun alt stil, însă împrumută câte ceva de la fiecare – materialele regale și culorile specifice stilului clasic, nuanțele vii ale stilului modern sau obiectele cu aspect învechit și blănurile decorative specifice stilului rustic. Și pentru că stilul nu este unul conformist, nici aranjarea obiectelor decorative nu respectă o ordine anume și ține doar de personalitatea fiecăruia.

Culorile specifice stilului boem

O casă boemă pare mereu ușor misterioasă, dar în același timp caldă și primitoare, iar acest lucru se datorează în mare parte culorilor pământii ale obiectelor de mobilier și a nuanțelor puternice de verde, turcoaz, roz, albastru sau mov care se regăsesc în draperii, pături, perne și covoare. Modelele etnice sau covoarele care amintesc de cele persane sunt, de asemenea, specifice stilului boem, un design destul de permisiv din acest punct de vedere.

Un dormitor de poveste

De departe cel mai plăcut loc din casă este dormitorul, locul dedicat relaxării. Un stil boem în dormitor ar putea fi compus din pături albe, blănuri decorative, perne cu imprimeuri și mobilier alb, de exemplu. Pentru draperii puteți alege o culoare vibrantă, puternică, iar decorațiunile le puteți așeza cât mai original și nonconformist.

Mobilierul specific stilului este de obicei fabricat din lemn masiv și este de dimensiuni mari. Acesta poate fi vopsit în culori cafenii însă mobila albă poate fi integrată în acest design fără efort și accentuată cu elemente decorative patinate sau cărămizii. Puteți adăuga câteva lămpi pe noptierele de lângă pat sau un lampadar, deoarece lumina caldă creează o atmosferă primitoare în orice încăpere.

Una din caracteristicile stilului este abundența de plante verzi, așa că nu uitați să le adăugați în orice încăpere din locuință, chiar și în baie.

Design-ul boem este lipsit din constrângeri, este comod și primitor așa că tot ce trebuie să faceți dacă vă decideți să vă redecorați locuința astfel este să încercați să vă exprimați cât mai mult personalitatea.