Cum ne decorăm casa în stilul romantic

Cum ne decorăm casa în stilul romantic

Stilul romantic, cu toate că are un aer delicat, reflectă mai mult un design tradițional și aerisit. Sunt specifice culorile pastelate și modelele florale, iar pentru elementele decorative se folosesc adesea ramele foto, lumânările parfumate, accesorii din mătase și satin. Mobilierul, adesea alb sau într-o nuanță deschisă, conține ușoare accente vintage care creează o atmosferă caldă și primitoare în locuință.

Lumina este și ea importantă. Caracteristică acestui stil este lumina naturală, cea caldă, care creează impresia unui spațiu deschis, curat și aerisit.

Bucătărie cu accente romantice

Mobilierul de bucătărie poate fi în tonuri de alb, galben pal, verde pastelat sau roz pudrat, iar feroneria poate avea accente vintage cu flori sau accente elegante, ondulate. Specific stilului romantic în materie de mobilier este lemnul natural sau imitații ale acestuia.

Un plus de echilibru și armonie în bucătărie adaugă cărțile de bucate expuse, un buchet de flori naturale și vesela care poate fi depozitată la vedere sau în dulapuri cu uși de sticlă.

Living-ul romantic

Living-ul este un punct central în orice locuință deoarece aici ne putem primi oaspeții sau putem petrecere clipe de neuitat alături de familie și apropiați. Pentru că este un loc destinat relaxării, un spațiu deschis și luminos va îndemna mereu la destindere. Pentru a urma un stil romantic, putem accentua încăperea cu o canapea florală și rafturi din lemn natural sau o bibliotecă mare, plină cu cărțile preferate. Ca elemente decorative, puteți adăuga lumânări cu un parfum floral, ușor ca o zi de primăvară.

O notă de glamour și romantism în dormitorul tău

Într-un dormitor romantic, patul reprezintă cea mai importantă componentă. Acesta poate avea un cadru metalic, decorat cu flori și onduleuri fine sau poate avea o tăblie îmbrăcată în material textil sau piele, decorată cu nasturi din cristal. Așternuturile din satin sau mătase în culori pudrate sau pastelate oferă o stare de bine, dar în același timp adaugă o eleganță subtilă încăperii.

Mobilierul poate fi alb sau în culori pastelate, iar ca decorațiuni se por folosi și aici flori, rame foto, lumânări parfumate sau veioze cu lumină caldă, naturală.

Design-ul romantic are o frumusețe aparte și o eleganță care poate fi comparată cu o zi de primăvară. Stilul se potrivește în orice fel de locuință, fie că discutăm de un apartament la bloc sau o casă cu spații generoase.