Cum ne decorăm casa în stilul contemporan

Mobilă de bucătărie în stil minimalist Insidecor, Cum ne decorăm casa în stilul contemporan

Stilul contemporan, adesea confundat cu stilul modern, pune accentul pe finisajele albe, lucioase și pe forme inspirate din natură. Acest design îmbină elemente aflate în tendințe, pe care le putem găsi în cele mai noi reviste din domeniu, cu obiecte sau culori care ne sunt comode și familiare pentru a crea, în final, un spațiu personal și primitor.

Pentru că este mult mai permisiv decât design-ul modern, stilul permite accentuarea mobilierului din locuință cu decorațiuni îndrăznețe, cu forme geometrice specifice stilului minimalist, inspirate din natură, din lemn sau metal.

Culorile specifice stilului contemporan

Pentru că îmbină perfect tendințele actuale cu ceea ce ne place, design-ul contemporan este unul personal și primitor. Mobilierul specific stilului este adesea simplu, vopsit în culori neutre. Într-o casă contemporană vom întâlni culori precum alb, gri, maro sau crem și accente de culoare puternice în elementele decorative cum ar fi roz, turcoaz, albastru sau verde.

În dormitor, de exemplu, puteți păstra o paletă de culori neutre în ceea ce privește mobilierul. Puteți alege mobilă simplă, de culoare albă, pentru a păstra luminozitatea în încăpere, iar apoi puteți accentua camera cu o lenjerie de pat într-o culoare vibrantă și draperii simple. În materie de decorațiuni, puteți opta pentru cele inspirate din natură, care imită forme vegetale.

Bucătăria contemporană

Și în bucătărie, mobilierul specific are linii simple, cu finisaje curate și neutre, pentru a crea impresia unui spațiu aerisit și în acelați timp intim. Spre deosebire de design-ul modern, în bucătăria contemporană puteți expune ustensilele folosite la gătit, alături de câteva decorațiuni din lemn ori sticlă.

Mobilierul ar trebui să încorporeze și câteva rafturi deschise, însă dacă spațiul vă permite puteți instala câteva rafturi decorative mici.

Design-ul contemporan se bazează, la fel ca cel minimalist sau modern, după principiul simplu less is more și îmbină astfel funcționalitatea cu intimitatea și personalitatea. Mobilierul este practic, în timp ce lumina naturală și decorațiunile creează o oază de relaxare în fiecare cameră a locuinței contemporane.

Indiferent ce stil alegeți pentru a vă decora locuința, țineți mereu cont de ceea ce vă place și veți crea, astfel, un spațiu personal și unic, în care veți găsi întotdeauna liniște după o zi agitată.